Roštová podlaha a zaklady - dotazyDobrý den,
rád bych se zeptal na: 1) zakladove pasy + deska 2) skladbu podlahy, kterou mi navrhl kamarad do projektu bungalowu.
1) Zakladove pasy by mely byt zhotoveny ze ztraceneho bedneni tl 30cm (zdivo bude 30P+D) do hloubky jsou 3 rady a dalsi 2 nad terenem.Pod ztracenym bednenim je vyarmovany pas sirky 40cm v tloustce 10cm... takze celkova hloubka zakladu mi vychazi na cca 85cm pod teren.A dalsich + 50 cm nad.Deska ktera se vyleje s horni hranou posledniho saru bloku.Deska je armovana 2x kari siti 10*10*8, jednou pri spodnim okraji a podruhe pri hornim okraji busouci desky.A je v tloustce 10cm.Pudorys domu je 14*8m.
Chtel jsem se zeptat, jestli je tato konstrukce vubec pripustna, nebude lepsi vylit pasy betonem? A teprve potom pouzit 2 rady ZtrB? On to ospravedlnuje tim, ze pri pouziti ZtrB je potom jednodusi aplikace polystyrenu kolem pasu a ze to vyjde na totozne penize.
2) Skladba podlahy je takova... na zakladovou desku se aplikuje celoplosne hydroizolace na ni prijde dreveny smrkovy rost z hranolu.Spodni i horni hranoly krizem maji rozmer 8*10.Mezi ne prijde polystyren 9cm a do druhe casti 10cm, mezi hydroizolaci a polystyrenem je cca 1cm provetrani takze zatepleni podlahy je silenych 19cm.Rost prijde zaklopit OSB deskami 18mm, potom krocejova izolace 1,5cm a pres ni zase OSB tl 12mm, potom casem finale v podobe kvalitniho PVC.Po obvodu mistnosti je na vysku podlahy pouzit 1cm polysteren kvuli dilataci?
V teto podlaze povedou rozvody topeni a vody z TM do kuchyne a obyvaciho pokoje.
Zda se mi to jako krkolomne reseni... nebude lepsi udelat podlahu z betonu a 10cm polystyrenu? Ospravedlneni teto skladby je pry vyborna tepelna izolace podlahy, ktera koresponduje se zateplenim plaste domu (30P+D + 20cm polystyren).
Nemuze v te podlaze kondenzovat voda, kdyz lezi primo na desce? Jako ze kdyz ze zeme pujde do domu chlad a z mistnosti se bude ohrivat vzduch, tak aby to nekondenzovalo na tech hranolech a treba nezacalo plesnivet.
Mam z toho obavy... on tvrdi, ze je to naprosto v poradku.
Prosim o vyjadreni zdejsich zkusenych, kteri uz maji stavbu za sebou.Ja jsem laik a samozrejme bych mel verit projektantovi, ale prijde mi, ze je to reseno nestandardne...
Diky za reakce.