Roštová podlaha a zaklady - dotazy

Reklama
Roštová podlaha a zaklady - dotazy

Dobrý den,

rád bych se zeptal na: 1) zakladove pasy + deska 2) skladbu podlahy, kterou mi navrhl kamarad do projektu bungalowu.

1) Zakladove pasy by mely byt zhotoveny ze ztraceneho bedneni tl 30cm (zdivo bude 30P+D) do hloubky jsou 3 rady a dalsi 2 nad terenem.Pod ztracenym bednenim je vyarmovany pas sirky 40cm v tloustce 10cm... takze celkova hloubka zakladu mi vychazi na cca 85cm pod teren.A dalsich + 50 cm nad.Deska ktera se vyleje s horni hranou posledniho saru bloku.Deska je armovana 2x kari siti 10*10*8, jednou pri spodnim okraji a podruhe pri hornim okraji busouci desky.A je v tloustce 10cm.Pudorys domu je 14*8m.
Chtel jsem se zeptat, jestli je tato konstrukce vubec pripustna, nebude lepsi vylit pasy betonem? A teprve potom pouzit 2 rady ZtrB? On to ospravedlnuje tim, ze pri pouziti ZtrB je potom jednodusi aplikace polystyrenu kolem pasu a ze to vyjde na totozne penize.

2) Skladba podlahy je takova... na zakladovou desku se aplikuje celoplosne hydroizolace na ni prijde dreveny smrkovy rost z hranolu.Spodni i horni hranoly krizem maji rozmer 8*10.Mezi ne prijde polystyren 9cm a do druhe casti 10cm, mezi hydroizolaci a polystyrenem je cca 1cm provetrani takze zatepleni podlahy je silenych 19cm.Rost prijde zaklopit OSB deskami 18mm, potom krocejova izolace 1,5cm a pres ni zase OSB tl 12mm, potom casem finale v podobe kvalitniho PVC.Po obvodu mistnosti je na vysku podlahy pouzit 1cm polysteren kvuli dilataci?
V teto podlaze povedou rozvody topeni a vody z TM do kuchyne a obyvaciho pokoje.
Zda se mi to jako krkolomne reseni... nebude lepsi udelat podlahu z betonu a 10cm polystyrenu? Ospravedlneni teto skladby je pry vyborna tepelna izolace podlahy, ktera koresponduje se zateplenim plaste domu (30P+D + 20cm polystyren).
Nemuze v te podlaze kondenzovat voda, kdyz lezi primo na desce? Jako ze kdyz ze zeme pujde do domu chlad a z mistnosti se bude ohrivat vzduch, tak aby to nekondenzovalo na tech hranolech a treba nezacalo plesnivet.
Mam z toho obavy... on tvrdi, ze je to naprosto v poradku.

Prosim o vyjadreni zdejsich zkusenych, kteri uz maji stavbu za sebou.Ja jsem laik a samozrejme bych mel verit projektantovi, ale prijde mi, ze je to reseno nestandardne...

Diky za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

72 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.