Rubriky:
Dobrý den, zdravím všechny.
Pokud by měl nekdo zájem o kalkulace na vytápění (různými zdroji) ozvěte se, ráda vám pomohu najít ten nejlevnější (jak na pořizovací náklady i na roční provoz) samozřejmě preferujeme tepelná čerpadla. Ráda zdarma poradím a doporučím ty nejlepší.
OK souhlas s vhodností bez mixu vody. mám PROTHERM PANTHER 12 KTO 3,5-12,6 kW turbo cca 16 tis :-) (kupodivu dělají…
před 12 roky
Kondenz. kotel s ohřevem od Baxi - NUVOLA PLATINUM 24,ktera má začatek modulace od 2,4KW do 20 KW pro UT,a 24KW pro…
před 12 roky
Dobrý den, mám podlahové topení v přízemí v kombinaci s radiátory v podkroví. Na kotli mám nastavenou teplotu na…
před 12 roky
185 odpovědí
Zobrazit všechny reakceDobrý den,
prosím o Váš názor o zodpovězení několika mých dotazů.
Bydlím v Beskydech a zvažuji v rámci rekonstrukce RD nový zdroj topení a ohřevu teplé vody. Do RD (tep. ztráta asi 7 kW) je přípojka plynu. Vytápění bude podlahové teplovodní a dům o zastavěné ploše cca 100 m2 budeme obývat asi jen s manželkou.
Zvažuji i možnost instalace TČ vzduch-voda s tím, že by se při sazbě za elektřinu v tarifu pro tep. čerpadla "svezly" i ostatní spotřebiče v domácnosti? Nebo
V tomto okamžiku se rozhoduji se mezi kondenzačním kotlem (NUVOLA 3 COMFORT HT 240 - Baxi cca za 50 000 Kč) a tepelným čerpadlem (Daikin Altherma?) - cenu zatím neznám, ale asi bude významně vyšší a možná i usnadní mé rozhodování.
Můžete mi prosím sdělit Váš názor na mé dilema, názor na tento konkrétní typ TČ Daikin, popř. doporučení na jiný typ?
Děkuji
D. Janíček
DJ Drahoš Janíček @drahos.janicekKotel kondenzační o výkonu 24 kW není vhodný pro tuto výpočtovou tepelnou ztrátu. Většinu topného období se bude potřebovat daleko menší výkon než 7 kW. Další otázkou je, zda investice do KK za 50 tisíc se někdy vyplatí, protože nízkoteplotní kotel stojí dneska do 15 tisíc a má jednoduší a lacinější servis. Tepelné čerpadlo "vzduchové" není vhodné do horských oblastí.
Dobrý den,rád bych si nechal od Vás poradit ohledně zdroje vytápění zrekonstruovaného stavení(obytná plocha 250metru čtverečních,40%podlahové topení,zbytek radiatory,kotel na tuha paliva s akum. nádrží 2600l,tepelné ztráty podle projektu zelená usporám 22kw).Zvažuji bud vysokoteplotní tč daikin,nebo automatický kotel na pelety.E-mail je monamarek at seznam.cz.Děkuji Marek.
Dobrý den,
rád bych si nechal od Vás poradit s vytápěním novostavby, 175m2 vytápěné plochy, podlahové topení, TZ cca 8 kW. Chtěl bych používat tepelné čerpadlo, ale nejsem stále rozhodnutý zda země voda (zemní kolektory), pozemek na to mám dost velký, nebo tepelné čerpadlo vzduch-voda.
S pozdravem
Kubát
TK Tomáš Kubát @tomas.kubat484Napiste na smeja at esel.cz a neco spolu vymyslime.
dobrý den,
rád bych si nechla od Vás poradit s vytápěním novostavby typu Bungalov, 180m2, podlahové topení, tepelná ztráta domu do 10 kW. Chtěl bych používat tepelné čerpadlo, ale nejsem stále rozhodnutý zda země voda (zemní kolektory), pozemek na to mám dost velký, nebo tepelné čerpadlo vzduch-voda.
S pozdravem
Lasch
Dobrý den,
měl bych zájem o kalkulaci. Ozvěte se prosím na herbicek(uzenáč) atlas.cz
dobrý den,měl bych zájem o navržení topení do RD.prosím kontaktujte mě na můj email: mirekrehak at centrum.cz
Dobrý den, v současné době máme dispoziční projekt rodinného domku, který bychom na jaře chtěli začít stavět. S topením si trochu nevíme rady. Mohla bych Vás tedy požádat o pomoc při výběru topení?
EK Eva Kreuselová @eva.kreuselovaMělo by se jednat o nízkoenergetický nebo pasivní dům?
Jaké předpokládané výpočtové ztráty objektu?
Po zodpovězení otázek se pak můžete rozhodovat.
Doporučuji řešit vytápění i větrání a ohřev TUV jako systém.
Ne jako jednotlivé projekty.
dobrý den,
přízemní stavba, 182 m2 obytné plochy, TZ 8,1 kW, podlahové topení,nutná rekuperace a solární systém pro TV i přitápění. Byl bych rád kdyby jste mohla udělat +/- cenovou nabídku.
Děkuji
RB Radim Bulinský @radim.bulinskypokud TČ tak solár není nutnost, ale "zbytečnost"
Pokud by jste měl zájem, tak invertorové tepelné čerpadlo s ohřevem TUV a kombinované podlahové vytápění s větráním s rekuperací 250 tis.
Mam zajem, ozvete se prosim na mail jan.kaprhal at seznam.cz.
TC bylo puvodne v planu, ale jaksi se na nej nedostavaji penizky a taky mam z vice zdroju informace, ze pri TZ cca 6-7 kWh se jeho navratnost dosti prodluzuje. Novostavba, bez plyny, komin, vsude planovana podlahovka.
JK Jan Kaprhál @jan.kaprhalTepelná ztráta jakou uvádíte je pro TČ ideální. V současné době se TČ nevyplatí při ztrátě menší, než cca 3,5 - 4 kW.
Pokud mi na sebe pošlete víc kontaktů a více údajů o stavbě ( hlavně adresu lokality ), udělám Vám nabídku.
S pozdravem
Milan Hladký
CLIMATEC a.s.
hladky at climatec.cz
v přízemí podlahové topení a v patře koupelna podlahové a zbytek radiátory
tč ac heating convert aw 14 tepelné ztráty domku budou 7,6 kw
jiný zdroj neplánuji.co říkáte na toto tč ?nebude akumulační nádrž
TH TOMÁŠ HANZL @tomas.hanzlpokud nemáte AN, nemáte nárok na zelená úsporám
Dobrý den, měla bych zájem o kalkulaci na vytápění. Máme novostavbu, TZ jsou 6,2. Je to patrový dům, v přízemí bude podlahové topení, v patře radiátory. Uvažujeme o TČ nebo o kotli na dřevo. Děkuji
Dobrý den, určitě mám zájem o informace, koupili jsme rodinný domek, kde je plynové topení, které je potřeba rekonstruovat. Nyní hledáme nejvhodnější zdroj - čerpadlo, kotel na peletky....Moc se v tom nevyznám, tak děkuji za rady
Dobrý den paní Čedíková, mám zájem o TČ vzduch vzduch do RD s tepelnou ztratou cca 7kW. Chtěl bych využít dotace ,,zelená úsporám" + ohřev TUV Solárními panely. Máte něco i pro mne? Děkuji.
TT Tomáš Tomáš @tomas.tomas721Dobrý den,
bohužel nabízíme tepelná čerpadla pouze pro: vzduch-voda, nebo země- voda) vy máte rozvody topení? podlahové či radiátory? jinak investice pro tč vzduch voda pro tepelnou ztrátu by byla 173 tis (dotace pak 65 000kč) a solární panely trubicové pouze pro ohřev TUV 89 tis (dotace pak 60 tis) a solární panely trubicové ohřev TUV+ přitápění cena 119 tis (dotace pak 95tis) co tomu řikáte? klidně mi napište váš email. a já bych vám poslala podklady. díky
Dobrý den, měl bych zájem o zprcování kalkulace na vytápění. Dům bude novostavba, kopou se základy. podlahová plocha domu 69m2, bungalow, obvodové zdivo Ytong Lambda P2-400 (365mm), okna dvojitá K=1,1 , vnější objem budovy 365m3, celková plocha obálky 288,8m3, venkovní návrhová teplota -15, součinitel prostupu tepla obvodového zdiva 0,49 , dodaná energie na vytápění 13,6 GJ/Rok, spotřeba pomocné energie 0,2GJ/Rok, měrná spotřeba energie na vytápění na celkovou podl. plochu 55,8kwh/m2rok-1, energetická náročnost budovy celková 19,2GJ/rok, měrná spotřeba energie na celkovou podlahovou ploch 77kwh/m2rok-1. Toto je spočítáno pro 4 lidi, v domě budeme bydlet 2. Dle tabulek jsem si spočítal, že bude lepší použít elektrokotel, tč by se nezaplatilo. Do budoucna počítám se solary. Můžete poradit zda je to správná volba .
MV Marián Vlček @marian.vlcekje to slusna volba.
pokud stihnete dotace rozhodne bych je vyuzil jak pro TC tak i pro solarka s pritapenim.
dobrý den,momentálně řeším problém s vytápěním,výměnou vzduchu,rekuperaci,rád bych dostal pár rad,nechci spopolehat že mi něco vrátí zelené dotace,a proto chci poradit s co nejefektivnějším vytápěním a rekuperací,nechci už komín a energie bude elektřina,plyn do baráku nechci-drahý náklady na pořízení,roční revize a potom se ivan naštve a zase nic nepošle,děkuji
MŘ Miroslav Řehák @miroslav.rehak351jedna možnost viz www.frigotech.cz
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.