Kaskáda kotlů a střídání kotlů - proč???Dobrý den...
...již mnohokrát jsem zde nalezl dobrou radu o odbornou pomoc...
...tentokráte mám takový divný poloproblém - na stará kolena (34 let) jsem se dal na školu a v rámci mé bakalářské práce jsem popisoval plynovou kotelnu a způsob vytápění jednoho objektu...
...bohužel jsem se v posudku mého vedoucího bakalářské práce s názorem, že střídání kotlů je hloupost a že není žádoucí aby z hlediska servisu šly všechny kotle "do kopru" najednou...
...mě jako projektantovi MaR docela chybí laický a srozumitelný argument, takový, kterým bych přesvědčil komisi, že pravdu mám já (a já jí mám neb se to takto dělá neustále:D) a ne vedoucí BP-:)...
...Důvody, které mi zatím přicházejí do hlavy jsou:
- opotřebení kotlů musí být stejnoměrné aby se kotle mohly v rámci dotace (jde o příspěvkovou org. státu) vyměnit najednou neboť není žádoucí měnit jen část inv. celku a s největší pravděpodobností v době výměny tyto již budou technologicky zastaralé a v kaskádě by přeci měly býti všechny kotle stejné...
...píšu důvody a mám prakticky jen tento-:)...
...napadá Vás někoho něco čím bych mohl pány profesory přesvědčit o mé pravdě - jen připomenu, že profesoři nejsou z oboru MaR, automatizace (teda krom mého vedoucího BP)...
...děkuji Vám za pomoc-:)...
S. Šachl