zateplení základů,obvodové zdivo-tepelný most

Reklama
KK Katerina kasalová @katerina.kasalova před 14 roky11.06.2010 10:34:00
zateplení základů,obvodové zdivo-tepelný most

dobrý den, potřebovala bych poradit.jedná se o stavbu bungalovu, kde jsme se nakonec po dlouhé době rozhodování, rozhodli pro dvouvrstvé zdivo.já vím, že pokud sendvič, tak je nejvýhodnější zvolit co nejužší zdivo a nejvíc izolace.nám ale dost dlouho trvalo se vyrovnat s tím, že to bude 30 a ne 50family.nakonec asi vyhraje 30STI(30P+D)+20cmEPS.někdo říká, že STI jsou docela křehké a špatně se s nima pracuje a mají lehčí únosnost.
na to, že budeme stavět bungalov je ta únosnost asi dostačující, i když děláme pevný strop, co kdyby jsme potřebovali do budoucna trochu víc místa.
můj dotaz se ale hlavně vztahuje k zateplení základů.projektantem máme navrhlou šířku zateplení po celém obvodu základů XPS 120mm, a to 0,9m pod terénem(firmou nám bylo řečeno, že stačí jít se zateplením do hloubky 0,5m pod terén?) a nad terénem pokračuje zateplení základů 0,3m.na to bude navazovat zateplení fasádním polystyrénem 20cm.
mě by zajímalo:
1)jestli je tlouštka XPS dostačující?
2)jeslti nebude vznikat tepelný most v bodě mezi návazností zateplení mezi základy a fasádním polystyrénem.já vím, že na základy se používá jiný druh zateplení než na fasádu, ale nemělo by se to udělat nějak vcelku, aby nevznikl tepelný most?(jestli teda nějaký podle našeho projektu vznikne.)
3)pokud zůstaneme u 12XPS a 20EPS, vznikne sokl o tlouštce 8cm,není to moc?
někde jsem četla, že se to řeší i tak,že se na první řadu cihel použije užší cihla a ostatní řady se použijí silnější cihly a venkovní přesah bude vyplněn polystyrenem a vnitřní může sloužit pro uložení kabelů?ale my chceme 30cihlu a na první šár by se musela pak použít 16???
co se týče ostatního zateplení, tak máme navrhnuto:
-podlaha 20cm(podlahové vytápění kromě ložnic)
-strop 26cm
-střecha bez zateplení
myslíte, že je to dostačující?nebo radši všude ještě přidat?
víme,že z toho pasiv nebude, ale snad aspoň NED.
ještě by mě zajímalo, pokud bysme se rozhodli pro rekuperaci, je nutné to vědět již před hrubou stavbou nebo až po?zatím jsme rozhodlí pro vytápění kondenzačním plynovým kotlem.

vím, že o podobných věcech se tu už několikrát mluvilo, nejsem žádný odborník, tak by mně pomohlo, kdyby jste mně poradili na tyto konkrétní dotazy, co se základů, volby zdiva a zateplení týče.
za vaše rady a vyjádření ke všem bodům vám předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

197 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.