obvodové zdivo a příčky

Reklama
obvodové zdivo a příčky

dobrý den, můj dotaz se týká obvodového zdiva.vím, že to tu bylo už několikrát prodiskutováno, ale i tak se dovolím zeptat.příští týden budeme objednávat zdivo-bungalov, ale stále nemáme jasno, jestli se rozhodnout pro heluz 30STI(nebroušené) nebo 30P+Dl,v obou případech se zateplením.spíše tíhneme k cihle STI, ale zabrousila jsem do starších příspěvků, kde byla vychvalováno spíše P+D-levnější o 1,30kč na cihle, pevnější,lepší akustika.chci se tedy zeptat, když použiji tu samou šířku a chci dosáhnout U 0,13, které řešení je opravdu výhodnější z hlediska stavby(statika atd.) a taky z hlediska ekonomického.myslím si, že v obou dvou případech by nemělo docházet ke kondenzaci ve zdivu anebo se mýlím?
1)30 STI+18EPS
2)30 P+D + 22EPS

dále by mě zajímalo, kterou cihlu je lepší použít pro nosné zdivo 30STI nebo 30P+D?
ještě poslední dotaz-heluz má v nabídce i akustické zdivo, nebyla by to taky dobrá volba pro vnitřní příčky?
za vaše rady a názory děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.