Benekov R25 vs. Pelling 27

Rubriky:

Reklama
Benekov R25 vs. Pelling 27

Dobrý den,
jak jsem už v jiných vláknech psal, tak chci dělat automatickou kotelnu s AKU nádrží. Kotel na 95% peletkový. Uvažoval jsem o Benekovu R25, Ponastu KP21 (22) nebo Verneru A251, ale ten už je dost drahý. Vyřadil jsem Benekov C25p a Pelling 27, protože neumí automatické zapalování. Teď jsem ovšem narazil na příspěvek pana Ludka Procházky https://forum.tzb-info.cz/109081-praktic… , který má na Pellingu řídící jednotku Technomatic (předpokládám TM3007), s pomocí které automatické zapalování na tomto kotly provozuje. Snažil jsem se tedy najít rozdíly mezi kotly Benekov R25 a Benekov Pelling 27 a podle prospektu je rozdíl akorát v horší účinnosti (cca 3%) a výšším el. příkonu. Cena R25 je 144tis. a Pellingu 86tis. Tam asi není to autozapalování takže ještě + 14tis. Rozdíl je tedy 44tis., proto se ptám, co má R25 navíc, že je o tolik dražší?

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.