sdk strop a štukPřeběhl jsem "houževnatě a cílevědomě"všechny příspěvky ohledně SDK a jsem z toho jelen! Zcela obdivuji některé zástupce firem, kteří zcela jistě a bez pochyb VĚDÍ, jaké řešení je správné...A proto se jako obavami zatížený normální smrtelník,který stráví na stavbě iks hodin ptám:
Chci spáchat strop na přímých závěsech ukotvených do kleštin
/2 roky po tesařích/.Rozteč kleštin je 75 cm.Plocha stropu 65 m2.Plánovaný zákop SDK - flexibilní lepidlo-perlinka štuk.
/nesympatizuji s absolutní hladkostí sdk,ale klasický rákos už asi nebude k mání/ Zateplení ani parotěsku tady teď řešit nechci.Otázky mám ale tyto:
1/ je nutný dvojitý CD rošt nebo stačí jednoduchý?/lepší dilatace/
2/ je pravděpodobnost praskání s lepidlem a perlinkou větší nebo menší, než když se klasicky jen zatmelují spáry?/docela málo lidí chápe můj složitý postup kvůli zalíbení ve štuku/.máte někdo tip na konkrétní kvalitní stěrku?/
3/ na vyrovnání betonu podlahy chci pak až po sdk užít jen stěrku-tj na nerovnost max 1,5 cm a tudíž nečekám že by to jako "mokrý" proces mělo něco udělat.Ale co když?
A jinak přeji všem krásný den a jak jsem i se i na těchto diskuzích poučil - "smířit se dá asi opravdu se vším"...i u novostaveb.