schéma pro předělaáníPotřeboval bych poradit.Mám zapojen kotel Licotherm AM24 dle doporučeného schématu výrobce viz obrazek včetně regulace.V systému je na stojáka kombi bojler (teplá voda z kotle se vstupem nahoře a výstupem dole!
1) nemá toto býb obráceně ?Teplá stoupá vzhůru u mne dochází k problému pouze při zátopu - patrně vduchová bublina řeším to regulací čerpadla a zavíráním okruhu dokud neprojde v bojleru přez hada komplet teplá voda - poté vše OK,je to jen při zátopu jinak vše funguje.Možná je problem tské v expanzce - trubka k ní vede od zhora dolu-tam je expanzka umístěna - viz foto.
2) potřeboval bych poradit jak do systému nejlépe zapojit akumulační nádobu .Jelikož mám pouze podlahové topení je asi zbytečné kotlem topit nonstop a zároveň tím chci efektivně pokrýt ztráty přez přechodné období.Chci ohřívat jak bojler tak pt, bojler je dražice 200/1m2 .
3)žebřík v koupelně - zatím ho nemám koupen a je vyveden samostatně větví ke kotli jak ho nejlépe zapojit aby měl správnou funkčnost - mohu mít jakoukoli velikost na výšku na šířku tak abych nemusel pouštět zbytečně teplou vodu než je třeba.
4) Expanzní nádoba v případě akumulační nádoby musí být větší to je jasné ,může být zapojena místo stávající?A stávající zapojit na vratnou větev PT?Jelikož v okamžiku uzavření 4cestného ventilu neplní žádnou funkci pro PT ale pouze pro bojler či akumulační nádobu.
Děkuji za stručné a jasné odpovědi.Vše funguje až na počáteční problémy,a zapojení mi dělal topenář.