Dobrý den,
chystáme se na stavbu NED RD ve středočeském kraji a momentálně jsme ve fázi projektu. Dům bude orientován na jihojihozápad. Podlahová plocha vytápěné části domu bude cca 170m. Skladba obvodové zdi je cihla 30cm + izolace 18cm. V projektu se počítá s izolačními dvojskly v oknech.
Projektant navrhl jako hlavní zdroj vytápění+TUV TČ vzduch-voda split (ECO EI 1550). Vrt ani zemní kolektory na pozemku nejsou možné. V topné soustavě jsou kromě podlahového topení, klasické radiátory (poměr zhruba 50 na 50) a podlahové konvektory u prosklených částí (celkem 5ks). V obývacím pokoji je plánován malý krb s vzduchovodem do haly v 2. patře (předpokládáme příležitostní topení v krbu).
Moje dotazy jsou následující:
1) Je takto navržený systém vytápění+TUV vhodný? Obavy mám zejména z kombinace nízko a vysokoteplotní soustavy + TČ vzduch-voda (topný faktor).
2) Není použití podlahových konvektorů zbytečné?
3) Máme navržen i jeden radiátor v garáži. Není to také zbytečné?
4) V koupelně je navrženo jak podlahové topení, tak otopný žebřík. Není to předimenzováno?
Předem děkuji všem za příspěvky a rady.
Dnes jsem se konečně dozvěděl výpočtovou tepelnou ztrátu navrhovaného NED domu. Je to cca 12 kW, což mně osobně…
před 14 roky
Děkuji, to rád slyším ... Pokud byste měl vážný zájem obraťte se na firmu CLIMATEC Group ...
před 14 roky
u NED to může být i opačný poměr, proto píši když neznáte výpočtové ztráty....
před 14 roky
22 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení