Přínos rekuperace .. jakou vybrat

Reklama
RJ Roman Jelínek @roman.jelinek před 14 roky03.07.2010 01:44:00
Přínos rekuperace .. jakou vybrat

Dobrý den,
přemýšlím o rekuperaci .. můj dům má spočítány tepelné ztráty větráním na 2,5kW .. chci se tedy zeptat, pokud použiji rekuperaci, s účinností 70-90%, o toto se mi tedy tyto ztráty zmenší?

pokoušel jsem se vyznat v jednotlivých vláknech, ale většinou se to zvhrlo jen na osobní útoky a vypovídající hodnota žádná. Jakou jednotku tedy zvolit. Cena pro mne není hlavním faktorem, tudíž netlačím na nejlevnější variantu, na druhou stranu nechci přeplácen něco, co se mi nikdy nezaplatí. Existuje nějaký rozumný kompromis cena vs. výkon?

Dostal jsem nabídku od Therm Wet, nicméně zde jsem se dočetl, že jejich deklarovaná účinnost není až zas tak jistá. Samosebou mě zajímá hlavně účinnost v topném období, kdy teprve dochází k tepelným ztrátám.

Proto bych Vás rád poprosil o vaše zkušenost a rady

předem děkuji za věcnou diskuzi a rady, které mi pomohou tutu problematiku pochopit a správně vybrat.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

221 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.