Dobrý den,
probíhá rekonstrukce v bytě a přemýšlel jsem o výměně zárubně a dveří, které jsou umístěny v nosné zdi (šířka 600 mm). Bohužel to ale nevypadá, že by zeď v průchodu něco drželo kromě dřevěné zárubně. Omítka je jemně popraskaná v částech, kde není zárubeň.
Dům je z 20 let, klasicky z cihel. Síla zdi je 600 mm, šířka zárubně cca 200 mm. Je to 2. patro z 6.
Proto bych se chtěl zeptat: co by jste doporučili za předklad nad to, než by se zárubně dávali pryč? Měl by být z obou stran?
Děkuji za rady
Tak já jako autor se jen podělím s výsledkem: vyřezali jsme zárubeň (dva řezy, potom jsme vyndali vyřezaný kus a…
před 12 roky
Dobrý den, tyto fotky jsou již lepší. Nemusíte mít strach, zárubně vysekejte. Popraskané cihly v tomto případě nevadí,…
před 14 roky
jak jsem se díval na tu klenbu, tak to vypadá, že asi 3 cihly na straně, kde se to opírá o nosnou zeď a z poloviny o…
před 14 roky
15 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení