Vyhledávání
Naše další weby
Dobry den. Stavam rodinny dom a chcel by som sa dostat na standard PD. Cital som nieco o reflexnych izolaciach. Skusal som experimentovat s polystyrenom a hlinnikovou foliou (alobal). Zo skusiek mi vyslo, ze 1cm polystyrenu s hlinikovou foliou = cca 3+ cm polystyrenu. Takze 5 vrstiev polystyrenu prekladaneho foliami (4 folie + deska na oboch stranach) by sa v ucinku mohlo rovnat 12-14cm polystyrenu. Da sa toto aj nejako spocitat, alebo je konecny vysledok mozne urcit len experimentalne?
Meranie som robil tak, ze na referencny material (polystyren) som z urcitej vzdialensti svietil infralampou. Meral som teplotu na povrchu druhej strany jak referencneho materialu, tak mojho materialu (polystyren + alobal). Referencneho polystyrenu som pridaval tolko, kym sa teploty nevyrovnali.
Btw skusal som aj kombinaciu alobal + bublinkova folia (5X alobal, 6X bublinkova folia) a vysledky nestali za nic, takze je otazne ci podobne stavane materialy skutocne plnia deklarovane vlastnosti.
kdyz jsem si v patecnich lidovych novinach precet na titulni strane fotovoltaiku a zdrazeni OZE bude pristi rok…
před 14 roky
Jednoduchy test ukazal, ze bez vduchovej medzery to nejde. Polystyren predsadeny priamo na hlinikovu foliu zvysi…
před 14 roky
zcela urcite diky vypoctum a invektivam. ti co argumentuji nemaji bohuzel ani paru o bydleni v takovych to domech…
před 14 roky
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení