Pasivni dum - reflexni izolace

Rubriky:

Reklama
RV Robert Vindis @robert.vindis před 14 roky07.07.2010 12:22:00
Pasivni dum - reflexni izolace

Dobry den. Stavam rodinny dom a chcel by som sa dostat na standard PD. Cital som nieco o reflexnych izolaciach. Skusal som experimentovat s polystyrenom a hlinnikovou foliou (alobal). Zo skusiek mi vyslo, ze 1cm polystyrenu s hlinikovou foliou = cca 3+ cm polystyrenu. Takze 5 vrstiev polystyrenu prekladaneho foliami (4 folie + deska na oboch stranach) by sa v ucinku mohlo rovnat 12-14cm polystyrenu. Da sa toto aj nejako spocitat, alebo je konecny vysledok mozne urcit len experimentalne?

Meranie som robil tak, ze na referencny material (polystyren) som z urcitej vzdialensti svietil infralampou. Meral som teplotu na povrchu druhej strany jak referencneho materialu, tak mojho materialu (polystyren + alobal). Referencneho polystyrenu som pridaval tolko, kym sa teploty nevyrovnali.

Btw skusal som aj kombinaciu alobal + bublinkova folia (5X alobal, 6X bublinkova folia) a vysledky nestali za nic, takze je otazne ci podobne stavane materialy skutocne plnia deklarovane vlastnosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.