TZB-info - Porovnání nákladů na…
Výpočet a grafické porovnání nákladů na vytápění, teplou vodu a elektrickou energii v budovách. Do porovnání jsou zahrnuty náklady na topení, přípravu teplé vody, ostatní spotřebu elektřiny v domě a…
Dobrý den,
Rád bych vás požádal o radu - koupil jsem starší rod. dům - 85 m2., který přebudovávám k obrazu svému. V současné době řeším druh vytápění + ohřev TUV. Po původních majitelích mi zůstaly krbové kamna, výkon cca 9 kw, podlahové vytápění v kuchyni a rozvody na radiátory, vše je svedeno do jednoho místa a zbývá už jen vybrat vhodný druh vytápění - na stránkách TZB jsem našel hodně příspěvků, tabulek apod. - existuje nějaké " jednoduché" pravidlo jak vybrat správný druh kotle? topení?- tepelné ztráty ani spotřebu od bývalích majitelů bohužel nejsem schopný získat. Vyměnil jsem okna za plastová, novou střechu. Šířka zdiva ( cihla) je od 30 do 45 cm. Přípojka na plyn je před domem, elektroinstalace je nová.
děkuju za radu
>v ČR se nedělá elektřina jen z fosilních paliv, ale její většinu máme z jádra. Jestli i informace, které…
před 14 roky
Takže mi chcete říct, že já sice zaplatím místo 10 kWh jen 3 kWh, ale "hodný ČEZ" mi zbylých 7 kWh daruje ?…
před 14 roky
Vážený pane Šalý Máte naprostou pravdu. Topný faktor je určitě vyšší než 2,1. Pokud bychom vše brali tak přísně…
před 14 roky
55 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení