TZB-info - On-line kalkulačka úspor a…
*Výpočet energetických úspor a výše dotací je nastaven na původní program Zelená úsporám 2009. Výpočet je nadále vhodný pro hrubý odhad energetických úspor při zateplení obálky budovy.
Dobry den, koupil jsem starsi dum a resim, zda-li se mi vyplati zadat o dotaci Zelena usporam. Chystam se objekt zateplit (cca 150mm polystyren - asi 400m2) a vymenit okna za plastova (cca 24ks vsech moznych velikosti). Spocital jsem si ze za material na zatepleni dam cca 120.000 a priblizne stejnou sumu za okna. Vetsinu praci jsem schopen si udelat sam, proto premyslim, zda-li poverit pracemi firmu (pohodlnejsi, rychlejsi) a zazadat o dotaci ZU. Na kalkulacce https://stavba.tzb-info.cz/tabulky-a-vyp… mi vyslo, ze vyse dotace v mem pripade by byla cca 140.000 (nevim jestli nema vyse dotace ZU nejaky strop a take jsem neznal uplne presne hodnoty zadane to tabulky) a zjistil jsem, ze by se dala sehnat firma, ktera by provedla zateplneni za kolem 400Kc/m2 - coz je v mem pripade celkem 160.000. Tudiz v tomto pripade by nebylo co resit a zvolil bych moznost provedeni praci firmou. Muzete mi sdelit vase zkusenosti/pripominky? Dekuji
2 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení