Chodníky kolem domu

Reklama
Chodníky kolem domu

Dobrý den. Měl bych dotaz ohledně způsobu provedení chodníku kolem domu. Chodníky přilehají k domu po obvodě celého domu, jsou cca 1,2 metru široké. Stávající staré chodníky jsou celo-betonové, spádované od objektu pryč. Jejich stav je však dávno po své životnosti. Chtěl bych udělat nové chodníky ze zámkové dlažby, avšak mám strach, aby se nějak negativně neprojevila vyšší propostnost pro vodu zámkové dlažby na přilehající stavbu a vlhkost zdí. Je mi jasne, že musím chodníky opět spádovat směrem od zdi domu atd, ale i tak, někde jsem čet, že betonový chodník má koeficient odvodu vody 0.9, zatímco zámková dlažba pouze 0.5 až 0.7. (téměř polovina dešťové vody zateče spárami pod dlažbu k základu). Nemůže se to nějak projevit na vlhkosti zdí v přízemí přilehlého domu??

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.