VPC - 240 a 175mm široký věnec

Reklama
SS sup supec @sup.supec před 14 roky04.08.2010 09:20:00
VPC - 240 a 175mm široký věnec

Dobrý den,
chystám se dělat věnec z VPC věncovek pod panely.
V části, co ponese panely mám 240mm široké zdivo, pro které jsou určeny věncovky s šířkou betonu věnce 135mm. V části, co proběhne nahoru pod pozednici a co panely nenese mám 175mm zdivo (s místem 115mm pro beton).
Projektant navrhuje pro 240mm čtyřikrát 12mm roxory a pro 175mm dvakrát 16mm roxory, protože se tam prý čtyři dráty kvůli nutnému min. krytí výztuže betonem nevejdou (krytí má být prý min. 2-3cm). Mě se to nezdá - je to jen o 20mm užší prostor pro beton. Nebylo by lepší udělat do části se 175mm věncovkami také věneček se čtyřmi dráty (což mě přijde lepší, v případě, že by se vyskytly nějaké síly působící z boku - např. od pozednice - ten samý věnec -175mm - totiž budeme dělat i pod pozednici)?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

47 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.