Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
chystám se dělat věnec z VPC věncovek pod panely.
V části, co ponese panely mám 240mm široké zdivo, pro které jsou určeny věncovky s šířkou betonu věnce 135mm. V části, co proběhne nahoru pod pozednici a co panely nenese mám 175mm zdivo (s místem 115mm pro beton).
Projektant navrhuje pro 240mm čtyřikrát 12mm roxory a pro 175mm dvakrát 16mm roxory, protože se tam prý čtyři dráty kvůli nutnému min. krytí výztuže betonem nevejdou (krytí má být prý min. 2-3cm). Mě se to nezdá - je to jen o 20mm užší prostor pro beton. Nebylo by lepší udělat do části se 175mm věncovkami také věneček se čtyřmi dráty (což mě přijde lepší, v případě, že by se vyskytly nějaké síly působící z boku - např. od pozednice - ten samý věnec -175mm - totiž budeme dělat i pod pozednici)?
Pane Šalý, jestliže to myslíte s podnikáním Vážně, s pamětí si v tomto směru rozhodně nevystačíte...
před 14 roky
Moc se omlouvám, nedám si do souvislosti. patřím k té skupině lidí co si bohužel nepamatují jména. (respektive…
před 14 roky
urceno nebylo - nechapu jak se ve chronolgii TZB nemuze nekdo jeste orientovat.je to tak jednoduchy.drive s tim byl…
před 14 roky
47 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení