Dobrý den všem. Určitě už se tu podobné věci řešilo, ale už jsem pročetl tolik diskuzí, že mi z toho jde hlava kolem. Předesílám, že jsem laik, ale většinu věcí bych rád řešil svépomocí.
Plánuji stavbu dřevostavby s difuzně otevřenou skladbou stěny. Izolace min. 14+5 cm ve stěně + min. 4 cm dřevovláknitá deska pod fasádou. Obytná plocha cca 190 m2 (1.NP + obytné podkrový). Nyní jsme ve stádiu kreslení projektu. V první fázi bude obytné pouze 1.NP.
Rozhoduji se tedy, jaký způseb vytápění zvolit. Systém vytápění chci doplňovat postupně, ale např. rozvody pro VZT se musí samozřejmě udělat při hrubé stavbě.
Moje úvahy:
1) nejprve krbová vložka s teplov. výměníkem + ohřev TUV (zatím) v bojleru + v podlaze a podhledech připravit rozvody pro teplovzdušné vytápění
2) dokoupit rekuperační jednotku pro teplovzdušné vytápění
3) dokoupit IZT s integrovaným zásobníkem TUV a napojit IZT na výměník krbové vložky popřípadě napojit IZT ještě na rekuperační jednotku
Rozvody VZT bych chtěl realizovat svépomocí.
V začátcích plánování stavby jsem chtěl vytápění řešit krbovou vložkou + plyn. kotel + podlahové teplovodní vytápění.
Od systému vytápění očekávám nízké náklady na vytápění s rozumnou pořizovací cenou systému.
Předem děkuji za vaše názory a návrhy řešení.
4 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení