Dřevostavba - jaké vytápění?

Rubriky:

Reklama
LV Lukáš Vaska @lukas.vaska před 14 roky06.08.2010 15:00:00
Dřevostavba - jaké vytápění?

Dobrý den všem. Určitě už se tu podobné věci řešilo, ale už jsem pročetl tolik diskuzí, že mi z toho jde hlava kolem. Předesílám, že jsem laik, ale většinu věcí bych rád řešil svépomocí.

Plánuji stavbu dřevostavby s difuzně otevřenou skladbou stěny. Izolace min. 14+5 cm ve stěně + min. 4 cm dřevovláknitá deska pod fasádou. Obytná plocha cca 190 m2 (1.NP + obytné podkrový). Nyní jsme ve stádiu kreslení projektu. V první fázi bude obytné pouze 1.NP.

Rozhoduji se tedy, jaký způseb vytápění zvolit. Systém vytápění chci doplňovat postupně, ale např. rozvody pro VZT se musí samozřejmě udělat při hrubé stavbě.

Moje úvahy:
1) nejprve krbová vložka s teplov. výměníkem + ohřev TUV (zatím) v bojleru + v podlaze a podhledech připravit rozvody pro teplovzdušné vytápění
2) dokoupit rekuperační jednotku pro teplovzdušné vytápění
3) dokoupit IZT s integrovaným zásobníkem TUV a napojit IZT na výměník krbové vložky popřípadě napojit IZT ještě na rekuperační jednotku

Rozvody VZT bych chtěl realizovat svépomocí.

V začátcích plánování stavby jsem chtěl vytápění řešit krbovou vložkou + plyn. kotel + podlahové teplovodní vytápění.

Od systému vytápění očekávám nízké náklady na vytápění s rozumnou pořizovací cenou systému.

Předem děkuji za vaše názory a návrhy řešení.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.