podlahové + stenové topení

Rubriky:

Reklama
podlahové + stenové topení

Dobrý deň,

1.) chcem sa spýtať či je možné kombinovať podlahové a stenové kúrenie. V projekte mám nakreslenú iba podlahovku, do obývačky by som chcel ale zakomponovať aj stenové kúrenie. Dá sa to urobiť z jedného rozdelovača, alebo pre stenovku musím mať rozdeľovač zvlášť? Ako je to potom s odzvdušňovaním stenového kúrenia, má niekto praktické skúsenosti?

2.) ako regulujete podlahovku? Našiel som kopec reakcii, že regulácia je zbytočná, ale je naozaj? Ja mám nakreslený programovateľný termostat v každej významnejšej miestnosti ktorý riadi termopohon na rozdeľovači. Tepelné straty, RD z Ytongu Lambdy nezateplený asi 10kW. Predajca mi tvrdí, že programovateľný termostat je skvelá vec, najmä kvôli útlmu (napr. na noc ked s predstihom sa izby vychladia o cca 2-3 stupne). Čo si o tom myslíte, je teda možné využívať útlm pri podlahovke? Poter bude cementový cca 6cm.

3.) ak je zdroj tepla plynový kondenzačný kotol s plynulou moduláciou výkonu, ako zabezpečiť s tými on/off termostatmi v každej miestnosti aby moduloval tak ako má? Bude to robiť automaticky?

Ďakujem za každý príspevok..

s pozdravom P.N.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.