podlahové + stenové topeníDobrý deň,
1.) chcem sa spýtať či je možné kombinovať podlahové a stenové kúrenie. V projekte mám nakreslenú iba podlahovku, do obývačky by som chcel ale zakomponovať aj stenové kúrenie. Dá sa to urobiť z jedného rozdelovača, alebo pre stenovku musím mať rozdeľovač zvlášť? Ako je to potom s odzvdušňovaním stenového kúrenia, má niekto praktické skúsenosti?
2.) ako regulujete podlahovku? Našiel som kopec reakcii, že regulácia je zbytočná, ale je naozaj? Ja mám nakreslený programovateľný termostat v každej významnejšej miestnosti ktorý riadi termopohon na rozdeľovači. Tepelné straty, RD z Ytongu Lambdy nezateplený asi 10kW. Predajca mi tvrdí, že programovateľný termostat je skvelá vec, najmä kvôli útlmu (napr. na noc ked s predstihom sa izby vychladia o cca 2-3 stupne). Čo si o tom myslíte, je teda možné využívať útlm pri podlahovke? Poter bude cementový cca 6cm.
3.) ak je zdroj tepla plynový kondenzačný kotol s plynulou moduláciou výkonu, ako zabezpečiť s tými on/off termostatmi v každej miestnosti aby moduloval tak ako má? Bude to robiť automaticky?
Ďakujem za každý príspevok..
s pozdravom P.N.