Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
měl bych dotaz - prosím o radu s provedením izolace základových pasů + provedení drenáže.
Situace je viz obrázek. Přímo do výkopu cca 70 cm hluboko zalito cca 40 cm betonu. Na to vyskládány 2 řady tri-treg, na tom cca 15 cm silná deska. Celková výška tregů + deska = 60 cm.
Terén je mírně ve svahu, nahoře vychází cca 20 cm pod úroveň desky, dole cca 10 nad vylitý beton ve výkopku.
Jak bych to chtěl udělat: Ohnu přečnívající izolaci a plamenem nalepím na 1.řadu YTONG. Na tregy a desku přilepím XPS - 16+10 cm (asi lepidlem, bude to na betonu, nevím jak by ve vlhkém prostředí fungovala po letech pěna). Na to opřu nopovku a dotáhnu ji až k nejnižšímu místu výkopu, tam položím drenáž. Zasypu štěrkem, nahoru kačírek případně chodníček. Na XPS bude ležet zakládací lišta (zakotvena), na ní 30cm EPS-F.
Dotazy:
- co si o tom myslíte? dělali byste to jinak? chyby.. ?
- co na místě nižšího terénu? prostě nasypat, přihrnout ke drenáži? jde mi hlavně o případné promrzání základů půdy pod základy
- co s geotextilií? obalit tím drenážku? nebo to položit kolem celé drenáže?
- kam všude dotáhnout nopovku? kolem celé drenáže nebo jen tak napůl jak mám?
- není 60 cm hloubka izolace málo? máme pasiv, na desce je 25 cm podlahový EPS, potom anhydrit.
- čím byste lepili vy? na XPS ještě nějakou vrstvu nebo to stačí nechat tak? co se dává mezi nopovku a xps - nic?
Moc díky za případné tipy a rady. Matěj Kastner
Dobrý den, chtěl požádat o radu, zda-li má loogiku dávat xsp 60mm pod úroveň zeminy, tzn. na vnější strany základových…
před 13 roky
Dobrý večer, Když jsem prováděl drenáž se zateplením soklu, (bez nopové fólie) postupoval jsem takto: • výkop se…
před 13 roky
potřeboval bych zjistit přesný postup pokládaní drenážní trubky, přichycení nopové izolace, jak s geotextili a zásyp.…
před 13 roky
124 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení