Jsou profily na zatepleni zbytecnost?

Reklama
ZS Zdenek Smid @zdenek.smid před 14 roky16.08.2010 17:15:00
Jsou profily na zatepleni zbytecnost?

Zdravím.
Chystám se zateplovat a narazil jsem na řešení detailů fasády s pomocí speciálních profilů - připojovacího parapetního, nadokenního se skrytou okapničkou, začišťovacího okenního APU.

Ohledně nadokenního nemám pochyby o významu. Ale firma, co mi bude zateplení dělat mi tvrdí, že použití začištovacího profilu kolem oken a parapetního je zbytečnost, akorát mě to bude stát peníze a nikdo to tak nedělá. Co vy na to? Nerad bych něco zanedbal.

Dále mám okna zarovnaná s vnějškem zdi a budu mít přes rám okna cca o 3 cm přetažen EPS fasády. Takže počítám, že mezi EPS a rámem bude cca 0,5 cm mezera (šířka lepidla na zdi). Jak toto řešit? Bojím se, že např. ta APU lišta by stejně nic neřešila - nezakryla by mezeru.

Díky za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

38 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.