Vytapeni bytu 45m2 v pamatkove chranene oblastiDobry den,
nevim, co si pocit. Koupili jsme 2kk (45m2) na Praze 2. V soucasne dobe s WAW v jedne mistnosti (obyvak), s elektrickym boilerem na ohrev vody (koupelna), a s zadnym topnym telesem v druhe mistnosti (loznice).
Chteli bychom instalovat kotel na plyn s prutokovym ohrivacem, abychom meli vse na jeden "pohon" (plyn), v obyvaku a loznici byly radiatory, abychom meli teplou vodu v koupelne a v kuchyni a aby byl nekde termostat, kterym by se vse dalo regulovat.
Prestoze si normalne se vsim poradim, v tohle pripade ani nevim, kde zacit. Muze mi prosim nekdo poradit, zdali budu vubec nekde moci plynovy kotel mit (chtela bych kondenzacni, ale uz jsem se smirila s tim, ze ten asi opravdu nebude mozny, tak aspon normalni), vzhledem k tomu, ze mi pamatkari nepovoli diru do venkovni zdi, abych ho odvetrala.... Chapu stanovisko pamatkaru, to by si kazdy delal, co chce, ale preci musi existovat nejake elegantnejsi reseni, nez wawky v obyvaku, boiler v kouplne a elektricky primotop v loznici...
Muze napr. kotel odvetravat do svetliku? Nebo do te "pripravy na krb" (viz obrazek)? Nebo do diry, do ktere ted odvetravaji wavky (ale ktera je asi 30 cm od zeme a je ve vyklenku pro okno, nad kterym jsou okna sousedu?
A jak predelavka topeni vubec funguje? Pozvu nekolik topernarskych/plynarskych firem, ktere mi udelaji technicky navrh, vyberu firmu, jejiz navrh se mi nejvice libi, a pak ho ta firma realizuje? A co stavebni urad/pamatkari/kolaudace, musim je kontaktovat sama, nebo to zaridi ta firma?
Prosim, poradte.
Dekuji mockrat za vsechny konstruktivni podnety a napady, vsem preji hezky den.
Linda