Vytapeni bytu 45m2 v pamatkove chranene oblasti

LZ Linda Zaoufala @linda.zaoufala před 14 roky17.08.2010 21:04:00
Vytapeni bytu 45m2 v pamatkove chranene oblasti

Dobry den,

nevim, co si pocit. Koupili jsme 2kk (45m2) na Praze 2. V soucasne dobe s WAW v jedne mistnosti (obyvak), s elektrickym boilerem na ohrev vody (koupelna), a s zadnym topnym telesem v druhe mistnosti (loznice).

Chteli bychom instalovat kotel na plyn s prutokovym ohrivacem, abychom meli vse na jeden "pohon" (plyn), v obyvaku a loznici byly radiatory, abychom meli teplou vodu v koupelne a v kuchyni a aby byl nekde termostat, kterym by se vse dalo regulovat.

Prestoze si normalne se vsim poradim, v tohle pripade ani nevim, kde zacit. Muze mi prosim nekdo poradit, zdali budu vubec nekde moci plynovy kotel mit (chtela bych kondenzacni, ale uz jsem se smirila s tim, ze ten asi opravdu nebude mozny, tak aspon normalni), vzhledem k tomu, ze mi pamatkari nepovoli diru do venkovni zdi, abych ho odvetrala.... Chapu stanovisko pamatkaru, to by si kazdy delal, co chce, ale preci musi existovat nejake elegantnejsi reseni, nez wawky v obyvaku, boiler v kouplne a elektricky primotop v loznici...

Muze napr. kotel odvetravat do svetliku? Nebo do te "pripravy na krb" (viz obrazek)? Nebo do diry, do ktere ted odvetravaji wavky (ale ktera je asi 30 cm od zeme a je ve vyklenku pro okno, nad kterym jsou okna sousedu?

A jak predelavka topeni vubec funguje? Pozvu nekolik topernarskych/plynarskych firem, ktere mi udelaji technicky navrh, vyberu firmu, jejiz navrh se mi nejvice libi, a pak ho ta firma realizuje? A co stavebni urad/pamatkari/kolaudace, musim je kontaktovat sama, nebo to zaridi ta firma?

Prosim, poradte.
Dekuji mockrat za vsechny konstruktivni podnety a napady, vsem preji hezky den.
Linda

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.