Kompletni rekonstrukce topeníDobrý den, byl bych moc rád, kdyby jste mi pomohli. Provádím teď kompletni rekonstrukci stareho domů z 80 let (nová střecha, zateplení fasády - 15 cm vata, rozvody vody, koupelna) a chci kompletně nové i topení. Po oslovení topenáře z oboru jsem asi dospěl k závěru, že je to lepší si to udělat sám, kvůli velkému profitu za praci pd topenáře. Jedná se o novy kotel viadrus na tuhá paliva 20 kw, 9 deskových radiatoru, expanzni nádoba, thermo. hlavice , armatury, rozvody v mědi - asi 120 m.Když jsem to spočítál tak mi materiál vyšel s rezervou do 70 000 kč, topenář chce 110 000 kčččč!!!Jsem zručny, měděněé trubky jsem už pájel tak vím že to není nic složitého a ušetříl tím bych kolem 40 litru a vím že bych to neojebal a zrobil to kvalitně. Proto budu moc rád, kdyby jste mi někdo poslal nějaké schéma zapojení jedlotlivých komponent v systému ( mam kotel na tuha paliva + kombinovany bojler na tuv), jedná se se o nucený oběh, jaký je vhodný průměr měděných rozvodu, + co by jste mi když tak poradili ze zkušenosti, s pozdravem díky moc Tomáš