Dobrý den, chtěl bych zde s Vámi konzultovat podlahové topení ve svém domě. Nakonec jsem zvolil místo 20cm rozteč 15cm s ohledem na podlahovou krytinu, jež bude laminátová plovoucí podlaha o tloštce 9mm .. TZ domu je 5kW, příští rok se sníží někde na 2,5-3kW
navrhované smyčky jsou:
suterén - 60 m2, 4 okruhy po 115 m, roztec 150 mm
přízemí (kuchyň, obývák) - 60 m2, 4 okruhy po 115 m, rozteč 150 mm
1. patro (koupelna) - 20 m2, 2 okruhy po 100 m, roztec 100 mm
1. patro (ložnice) - 35 m2, 3 okruhy po 90 m, roztec 150 mm
2. patro (dětský pokoj) - 30 m2, 2 okruhy po 115 m, roztec 150 mm
mé otázka zní:
1) je mnou navrhovaná rozteč adekvátní, nebo zbytečná fin. zátěž
2) po dlouhých hodinách strávených čtením fora, jsem zjistil, že doporučovaná délka jednoho okruhu je mezi 75-100m .. zde v návrhu jsou však okruhy s délkou 115m. Je to na škodu, nebo to v běžném provozu vůbec nepoznám?
navrhovaný zdroj tepla bude TČ země - voda (případně v kombinaci se vzduch-voda)
děkuji za všechny reakce a úvahy.
Jelínek
Už rozumím omylem jsem počítal dvakrát celou trasu místo dvakrát pouze k rozdělovači. Rozdělovač je ihned u stěny…
před 13 roky
V tom případě jste měl napsat rozteč trubek 125mm. Tabulky s výpočtovým výkonem podlahového topení v závislosti na…
před 13 roky
No ale asi jste zapomněl x2 na zpátečku, tedy 176m nebo ne?
před 13 roky
41 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení