Zateplení podrkroví, stropní nosníky - tepelný most

Reklama
Zateplení podrkroví, stropní nosníky - tepelný most

Dobrý den,

měl bych dva dotazy.

mám podkroví zatepleno izolační pěnou Ycynene. Zatepleno je na sílu krokví, tj. 16cm. Nyní podkroví zaklápím sádrokartonama a bylo my řečeno, že by bylo lepší přidat 8-10 cm vaty. Rozumím tomu, že je třeba izolaci posílit a odstranit tepelný most u krokví. Nezpůsobí ale dodatečná izolace jiným materiálem nějaké problémy v budoucnu (plísně)? Zateplovat budeme vatou Ursa DF 39. Tepelná vodivost pěny Ycynene = 0,038 a vaty Ursa DF 39 = 0,039. Rozdíl mě přijde zanedbatelný.

Tepelný most - ve stropu mezi podkrovím spodní částí domku jsou stropní nosníky z betonu a část těchto nosníků tvoří "základ" pro balkon. Strop včetně balkonu je vylit betonem a tvoří jeden celek. Na zimu bych se chtěl do domku stěhovat začít topit. Bylo mě řečeno, že pokud balkon nezaizoluju např. polystyrenem, tak se mi můžou stropy uvnitř rosit kvůli mrazu, který budou nosníky přenášet z venku dovnitř. Zateplovat celý dům bych chtěl příští rok, tj. včetně balknů. Byl bych ale nerad, kdyby se mi kvůli nezateplení balkónu objevili na stropě nějaké mapy, případně praskliny a já musel po zimě znovu malovat:-). Bylo by lepší balkon na zimu zateplit?

Děkuji za vaše názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.