Dodatečné zateplení podlahyDobrý den, jelikož zrovna s manželkou přemýšlíme nad inovací podlahových krytin v přízemí, napadla mne možnost (nebo nemožnost?) dodatečného zateplení těchto podlah.
Jedná se starší RD ze 70. let se skladbou podlahy na terénu takovou, jak bylo v té době asi běžné (dle pův.dokumentace beton, hydroizolace, písek 2cm, calofrig 2,5cm - to ani nevím co to je, cem. potěr 2cm). Z uvedeného je vidět, že tepelná izolace v podlaze není (nebo to je ten calofrig?). Úplná renovace podlah bohužel nepřipadá v úvahu.
Takže jedinně dodatečně, ale zde jsem zase limitován max. výškou 3cm.
Nejedná se mi o zateplení kvůli tepelným úsporám, ty při téhle tloušťce budou naprosto minimální, jde mi spíš o zvýšení tepelné pohody.
Jako krytina bude použita dlažba (kuchyně+jídelna+chodba) a lam. plovoučka nebo novilon - zde ještě není rozhodnuto (obývací pokoj).
EDIT: V současnosti je v kuchyni dlažba, v jídelně a v obýváku koberec a na chodbě lino.
A nyní co tedy zvolit za izolant a v jaké tloušťce a co na něj, aby to celé mělo aspoň nějaký efekt, aby byla dodržena ta max. výška 3cm a přitom byla zachována dostatečná únosnost a bylo možné na podlahu položit běžné zařizovací předměty a podlaha se pod nimi neprohýbala?
Děkuji za rady.
F. Petrů