Kanalizační přípojka.

PP Pavel Pytlík @pavel.pytlik před 14 roky01.09.2010 21:58:00
Kanalizační přípojka.

Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně kanalizační přípojky. V souvislosti s výstavbou kanalazačního řadu v našem městě, budou nově některé domy připojeny na tento řad, včetně toho našeho. V současné době máme žumpu s přepadem, ze které vede kanalizační přípojka přes náš pozemek (asi 100 m) a dále je odpadní vody vedena do místní stoky. Je to takto uděláno, neboť veřejný kanalizační řad v některých částech městech dosud chybí. Stejným způsobem to v našem městě má vyřešeno ještě několik domů i bytovek. Město tedy nechalo vypracovat projekt veřejné kanalizační sítě a současné i projekt kanalizačních přípojek na našich pozemcích (od domu až po veřejný kanalizační řad). Bylo nám řečeno, že budeme k městkému řadu připojeni a musíme zrušit stávající žumpy. Protože kanalizační přípojka na našem pozemku je, jak jsen již uváděl, 100m dlouhá, a nový veřejný kanalizační řad bude veden pro nás dost nevýhodným způsobem, bude nutno ji také s ohledem na nevyhovující průměr, materiál a stáří (asi okolo 50 let) vybudovat novou. V projektu, který jsme obdrželi od města je požadováno, aby řad na našem pozemku jsme si vybudovali z kameninových trubek. Když jsem se ptal proč nemůžeme použít jiný, levnější avšak běžně používaný materiál, bylo mi řečeno, že oblastní VaK to požadují a já to musím splnit. Ptám se tedy: Může mi někdo nařizovat, z jakého materiálu má být vybudována kanalizace na mém pozemku, když si navíc budu vše platit sám? Já se domnívám, že pokud použiji jiný (levnější), ale pro tyto účely běžně použivaný materiál (v souladu s předpisy), tak nemusím takové nařízení respektovat. Dále bych se chtěl zeptat, v jakých cenových relacích se obvykle pohybuje stavba 1 m přípojky, uloženého do hloubky 80 cm - 1 m, v rovném terénu (bývalá zahrada) a snadno přístupném podloží (bývalá zahrada)? Mám velké obavy, že potřebná finanční částka bude obrovská (v řádech stovek tisíců).
Děkuji PP

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.