Tepelné ztráty

Reklama
RM Radek Meca @radek.meca před 14 roky02.09.2010 07:39:00
Tepelné ztráty

Dobrý den,

počítal jsem si sám MPT naseho domu v programu PHPP i v programu zelena usporam a vychazi mi cca 48 kWh/m2A. A nejak se mi to nezda.

Pokud by mela cas a chut pi. Jarka Cerna nebo kdokoliv jiny ze zdejsich odborniku mi to prepocitat, byl bych jim vdecen. Zde jsou dispozice:

Postaveno z 30cm Porotherm P+D na klasickou maltu, uvnitr klasicke omitky, zatepleni 22cm Styrotherm Plus (sedy), strop keramicky (Miako) + beton 9cm, na nezateplene pude polozena volne vata krizem 48cm (Knauf ecose). Podlaha lino, beton 7cm, 15cm styrothem plus 100 (sedy), zaklady zatepleny do hloubky 0,5m 20cm EPS 150S. Okna trojskla slavona profil 92mm, dvere taky.

Rozmery: pudorys L (12,1*11*7,6*4,5*4,5*6,5) brany delky sten postupne. Vyska domu k pozednici 3,75m od desky. Vnitrni vyska mistnosti 2,75, Vytapena plocha 95m2.

Okna: posuvne dvere celoprosklene na V (2,6*2,4m), okno (pulka fix) 2*1,5 na J, okno (pulka fix) 1,5*1,5 na Z, okno (pulka fix) 1*1 na Z, dvere na Z plne 1*2,5, okno 0,5*0,7 na Z, okno 1*1 na Z, okno 1,5*1,5 (pulka fix) na S, 2x okno (pulka fix) 1,5*1,5 na V, okno 0,5*0,7 na J.

VZT - zatim neni (malo penez), takze ve vypoctech beru jako vymenu bez rekuperace ve vysi 100m3/h (jsem 4osoby).

Dale ve vypoctech jsem vzdy pocital s vnejsimi rozmery domu vc. zatepleni. Ztrata mi vysla nejakych 2,9kW. Lokalita Slapanov u Havlickova Broda, barak neni nicim zastineny.

Dekuji za ochotu. V priloze je pudorys, moc nekoukejte na okna a dispozice, jsou trochu poupravene od puvodniho projektu.

Radek Meca

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.