Nízkoteplotní systém a kamna s výměníkem

Reklama
Nízkoteplotní systém a kamna s výměníkem

Prosím o radu. Mám naplánovaný nízkoteplotní systém s tep. spádem 50/45 pro budoucí zapojení tepelného čerpadla vzduch-voda. Jako zdroj ale chci nyní využít kamna na peletky s výměníkem Edilkamin Idrotech (prakticky shodné s Edilkamin Ecoidro) a regulaci teplot v místnostech chci řídit řídící jednotkou s elektronickými hlavicemi (www.etatherm.cz) Poraďte, prosím, jak vše zapojit, aby nebyly problémy s přetopením kamen (nebo naopak nízkou účinností při malých teplotách) a nízkou teplotou vratné vody, případně cyklováním (častým zapínáním). Uvítám schéma zapojení, ať vše můžu probrat s topenářem. Předpokládám, že nejlepším řešením by byla (třeba i malá - 300l) akumulační nádrž. Prosím poraďte, v problematice se částečně orientuji (i díky tzb-info), ale nejsem topenář a chybí mi praktické zkušenosti. Pokud někomu něco podobného funguje, mohl by se podělit o schéma?

Podud jsem to napsal nesrozumitelně, tak jde mi o to, ať kotel jede s dobrou účinností (70 stupňů C?), nedojde k jeho přetopení a do radiátorů jde těch cca 50 stupňů. V případě, že programátor zavře ventily, kamna se nepřehřejí

Případně může regulátor od Etatherm přímo řídit kamna?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.