Dobrý den,
Ráda bych poprosila o radu případně o vyjádření k této situaci.
Žiji v obecním bytě a měla jsem problém v koupelně s karmou (silný zápach -odkouření). Informovala jsem správní firmu o závadě v mém bytě. Přišel plynař a řekl, že je karma v pořádku a že ji mohu bez problému užívat s otevřenými dveřmi. Kominík provedl revizi a zjistil, že vložka komínu je nevyhovující a musí se vyměnit (tuto informaci mi nikdo neřekl jelikož při revizi nebyl nikdo u mě doma.Doklad o kontrole vložky od kominíku nemám ). Za 14 dní se ozvali kominíci a provedli vyvložkování komínu pro karmu.
1. Mé tvrzení v případě své obhajoby .
Kominík mě informoval, že práce je hotova a karmu mohu používat, bez jakéhokoliv dokladu nebo potvrzení o provedené práci odešel. Upozorňuji, že kominík velice pospíchal na další zakázku. Správcovská firma mi potvrdila v po tel. hovoru v den vložkování , že mohu používat karmu s novou vložkou komínu. Vložka komínu ovšem nebyla dopojena (mezera caa. 1cm), po dvou dnech se nám stala rodinná tragédie z důvodu otrávení Co.
2. Tvrzení kominíku pro svoji obhajobu se správní firmou.
Kominík mě informoval o stavu komínové vložky, že je vyměněná a nesmím používat karmu, než plynař instaluje novou karmu z důvodu,že je nevyhovující. Po dvou dnech se nám stala rodinná tragédie z důvodu otrávení Co.Nyní jsem obviněna,že jsem karmu sama zapnula i přes upozornění kominíka o neukončené práci.Správcovskou firmou jsem měla být informována o závadě na karmě a její nepoužívání do výměny za novou.
Ráda bych věděla kdo pochybil zda kominíci,správcovská firma případně normu nebo vyhlášku,která chrání uživatele bytu před takovou situací.Děkuji
4 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení