Výměna vložky kominu bezpečnostní postup ?

Rubriky:

MS Martina Stibůrková @martina.stiburkova před 14 roky04.09.2010 13:21:00
Výměna vložky kominu bezpečnostní postup ?

Dobrý den,
Ráda bych poprosila o radu případně o vyjádření k této situaci.
Žiji v obecním bytě a měla jsem problém v koupelně s karmou (silný zápach -odkouření). Informovala jsem správní firmu o závadě v mém bytě. Přišel plynař a řekl, že je karma v pořádku a že ji mohu bez problému užívat s otevřenými dveřmi. Kominík provedl revizi a zjistil, že vložka komínu je nevyhovující a musí se vyměnit (tuto informaci mi nikdo neřekl jelikož při revizi nebyl nikdo u mě doma.Doklad o kontrole vložky od kominíku nemám ). Za 14 dní se ozvali kominíci a provedli vyvložkování komínu pro karmu.
1. Mé tvrzení v případě své obhajoby .

Kominík mě informoval, že práce je hotova a karmu mohu používat, bez jakéhokoliv dokladu nebo potvrzení o provedené práci odešel. Upozorňuji, že kominík velice pospíchal na další zakázku. Správcovská firma mi potvrdila v po tel. hovoru v den vložkování , že mohu používat karmu s novou vložkou komínu. Vložka komínu ovšem nebyla dopojena (mezera caa. 1cm), po dvou dnech se nám stala rodinná tragédie z důvodu otrávení Co.

2. Tvrzení kominíku pro svoji obhajobu se správní firmou.

Kominík mě informoval o stavu komínové vložky, že je vyměněná a nesmím používat karmu, než plynař instaluje novou karmu z důvodu,že je nevyhovující. Po dvou dnech se nám stala rodinná tragédie z důvodu otrávení Co.Nyní jsem obviněna,že jsem karmu sama zapnula i přes upozornění kominíka o neukončené práci.Správcovskou firmou jsem měla být informována o závadě na karmě a její nepoužívání do výměny za novou.

Ráda bych věděla kdo pochybil zda kominíci,správcovská firma případně normu nebo vyhlášku,která chrání uživatele bytu před takovou situací.Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.