Náhradní řešení komína k automatickému kotly

Rubriky:

Reklama
Náhradní řešení komína k automatickému kotly

dobrý den, mám chatu, vybraný automatický kotel na uhlí a nyní kopu základ pro komín, který mohu koupit jako stavebnici. Je to můj první komín v životě, aproto jsem nebyl schopen odpovědět sousedovi na jednoduchou otázku, která zněla. proč kupuješ drahý komín, když potřebuješ pouze odvod spalin z kotle - na to ti přece musí stačit plechová roura o průměru 180 mm ( tak jak to požaduje kotel ) !!! Nejdříve jsem se jen pousmál a kopal dál, ale když se nad tím zamyslím ( bez znalosti věci) tak si říkám, proč ne ? Okapová roura je klidně i v délce 6 metrů, komín bude venkovní vede přímo po zdi na střechu a ten automatický kotel potřebuje přece pouze tah. Kdybych si tu okapovou rouru obložil Ytongem, tak mám komín jak víno - a finančně budu úplně jinde . Samozřejmě chápu životnost, ale je to jen chata a za 3 roky klidně rouru vyměním :-) Je tato úvaha opravdu tak naivní? Pokud ano, co je hlavní problém tohoto řešení - legislativa ? ( mně se netýká - je to chata na samotě ) a technicky - koroze ? Napište mi nějaký argumenty - jinakto s tou stavebnicí komínu ještě zvážím ...... za ty peníze klidně pobudu 2 týdny s rodinkou u moře. Díky všem předem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.