TZB-info - Běžná montáž oken: Práce…
Řešíte v rámci rekonstrukce nebo stavby domu i otázku nových oken? Jistě se zabýváte jejich cenou, kvalitou zasklení, materiálem či velikostí a členěním. Po zodpovězení všech těchto otázek a…
Dobrý den,
potřeboval bych radu ohledně výměny eurooken na RD. Mám stěny ze Siporexových panelů, tloušťka 300mm (někde je plná cihla 300mm), nezatepleno, ani se v nejbližší době nechystám zateplovat, omítka brizolit. Chci dávat trojskla a profil 78 (napojovaný smrk) a vyměnit i vnitřní parapety za plastové. Venkovní (plechové) chci nechat původní. Předpokládám, že dodavatel oken mi okna zafixuje do zdi, výstříká PUR pěnou a namontuje vnitřní parapety. Otázka zní, jak dál OPTIMÁLNĚ pokračovat, abych se vyhnul tepelným mostům, potažmo kondenzaci vody a plísním.
Tím OPTIMÁLNĚ mám na mysli, abych např. nedával polystyrén, parozábrany a jiné materiály zbytečně, protože třeba nemám zatepleno, takže by to byla akorát ztráta peněz bez účinku, nebo naopak, abych nešetřil na nesprávném místě a nedegradoval vlastnosti těch trojskel, apod. Pokud by sem někdo dal obrázek, se znázorněním kde, co, jak, tak by to bylo úplně super.
Předem děkuji.
Děkuji pane Pfeiler za Vaše sdělení. Cena za nalepení je nehorázná - nalepení na 1 okno trvá max. 15 min. To, že okna…
před 14 roky
Mohl, je to 2943,- za nalepení vnitřních pásek. Podotýkám, že to je jen práce, materiál je zvlášť. Komprimační pasky…
před 14 roky
Mohl by jste pane Pfeilere vyčíslit výši toho příplatku za paro- zábranou foliu a venkovní kompripásky co po Vás…
před 14 roky
56 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení