krbova vlozka s podlahovou el folii nebo primotopy?Před pěti roky mi do domu vletěl kulový blesk, pohnul statikou domu, kde praskl po celé délce komín a přívod plynu do domu začal ucházet.
Na základě toho jsem nechal odpojit plynovou přípojku a místo kotle na ústřední teplovodní topení mi kamarád narychlo spíchnul elektrický ohřivač. Zažádal jsem si o topnou sazbu a věc byla v podstatě vyřešena.
Bohužel roční částka za topení převyšuje závratnou částku 86 000.- Kc a rok od roku je to vic a vic.
Nyní jsem přešel na rekonstrukci domu, kde bude společná místnost obývák s kuchyní, kde bude krbová vložka (za předpokladu, že budu muset vyvložkovat a opravit rozbitý komín. Jelikož nebývá pořád někdo doma, ale stane se, že třeba celý den nikdo není doma (dům obýváme 3 lidé, já a dvě děti)
přemýšlel jsem o podlahové folii pod podlahovku, nebo přímotopy.
Mimo tu obývací místnost bych vytápěl ještě 2 dětské pokoje a dílnu, která je v drtuhé části domu, který je stavěn do "L".
Rád bych krbovou vložku pořídil s vývody na vedení tepla vzduchem, ale nechám si poradit, co by bylo nejlepší řešení, Peněz není nazbyt a na laborování už nemám ani chuť ani čas a ani peněz nazbyt.
Předem mockrát děkuji za každou radu