Slinky do kopce a z kopce

Reklama
Slinky do kopce a z kopce

Dobrý den.
Jelikož mám větší pozemek, rozhodl jsem se ještě před jeho finální úpravou zakopat slinky pro budoucí tepelné čerpadlo v novostavbě. Pozemek je mírně svažitý a řeším problém, jak nejlépe slinky zakopat. Už je mám vyrobené, jsou 4 a jsou dlouhé asi 30 m. Po různých úvahách jsem dospěl k variantě dle přiložených obrázků. Ale nevím, jestli to bude fungovat. Je to nakreslené jen ručně do obrázku a trochu popsané. V horní části by byla odvzdušňovací šachta a do domu by vedly jen dvě hadice 50x7, což by bylo i výhodné kvůli utěsňování průchodu přes ŽB desku. Každá větev by měla jeden nebo 2 uzavírací ventily v zemi s prodlouženým ovládáním k povrchu (kvůli snadnějšímu odvzdušňování).
A ještě jeden dotaz - poněvadž chci i solankový výměník před vzduchotechniku, mohl by být taky tvořený jednou další nezávislou slinkou (30x1m, 200m hadice) nebo je lepší to mít v roztaženém stavu?

Děkuji, s pozdravem Šumbera Milan.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.