Stavební zákon

Reklama
Stavební zákon

Dobrý den Vážení, potřeboval bych poradit. Kupuji rozestavěnou hrubou stavbu, kde je ve stavebním povolení napsáno, ýe stavba musí být realizována DODAVATELSKY. Jedná se o zastavěnou plochu nad 150 m2 vyžadující stavební povolení. Chci se optat co to pro mě znamená, jsem povinen každou práci na stavbě realizovat pomocí firmy a musím mít stavební dozor ? Nebo stavby vedoucího ? Trochu mi není jasné ve stavebním zákoně 183/2006, konktrétně v § 160 tohoto zákona

Provádění staveb

(1) Provádět stavbu může jako zhotovitel jen stavební podnikatel, který při její realizaci zabezpečí odborné vedení provádění stavby stavbyvedoucím, pokud v odstavcích 3 a 4 není stanoveno jinak. Dále je povinen zabezpečit, aby práce na stavbě, k jejichž provádění je předepsáno zvláštní oprávnění49), vykonávaly jen osoby, které jsou držiteli takového oprávnění.

Co prosím znamená pro mou situaci pojem - jen stavební podnikatel - to tedy nemohu realizovat jednotlivé stavební práce sám ( výběrem vlastních dodavatelských firem ) za asistence dozoru nebo stavbyvedoucího ? Jaký je prosím běžný postup ?
Děkuji předem za Vaši odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.