Vzdálenosti vedení nn od budov a konstrukcí. Problém s ČEZ.

Vzdálenosti vedení nn od budov a konstrukcí. Problém s ČEZ.

Dobrý den
zateplujeme rodinný dům, kde je na konzoli průběžné nezaizolované vedení nn. V současné době je vzdálenost nejbližšího drátu od fasády cca 37cm (od okapového svodu cca 10 cm) po zateplení bude vzdálenost cca 20cm. Po ČEZu jsem chtěl zaizolovat vedení, aby se mohlo postavit lešení a udělat fasáda, ale ČEZ to zamítl s tím že, zaizolování není možné a mám požádat o přeložku (cena přeložky je cca 180.000)

Přesná odpověď je tato:
Izolace vedení neřeší trvalé přiblížení vodičů k domu pokud dojde k zateplení nemovitosti. Toto je třeba řešit přeložkou distribučního vedení. Žádost o přeložku byla podána 2. 8. 2010 a dne 30. 8. 2010 Vám bylo zasláno vyjádření k této přeložce, včetně návrhu smlouvy o uzavření budoucí smlouvy o realizaci přeložky distribučního zařízení, k dnešnímu dni jsme neobdrželi podepsanou smlouvu zpět.

Chci se tedy zeptat.
1. Nevíte někdo, kolik je dle ČSN 33 3301 min. vzdálenost vedení nn od fasády? Co jsem zjistil, tak je to snad 15cm. Ale nikdo na ČEZu mi to není schpen potrdit ani vyvrátit.
2. Nemáte někdo k náhledu ČSN 33 3301
3. Může mi ČEZ odmítnout zaizolovat vedení - viz vyjádření výše. Jaký doporučíte postup. Na fasádě se již pracuje a tak mě celkem honí čas.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.