Šířka železobetonového věnce

Rubriky:

Reklama
Šířka železobetonového věnce

Dobrý den
Při stavbě přízemního domu s podkrovím tvaru obdelníka cca 120m2 svépomocí, jsem se dostal až ke stavbě železobetonového věnce. Obvodové zdi stavím z Heluz Family 44 a stropy budu mít ze stropních dílců 250mm Goldbeck, střecha bude sedlová a krytina keramická KM-BETA. Návrh věnce na kterém budou sedět stropní dílce mám dle projektu z věncovky 80mm + ESP 800 a zbytek 280mm je železobeton s věncem vyrobeným z  4xR12, třímínky R6 á 200mm. Můj dotaz zní, zda mohu i na vnitřní stranu obvodové zdi mohu dát věncovku 80mm, v tom případě by byl železobetonový věnec pouze 200mm. Bude železobetonový věnec 200mm stačit? V projektu mám pouze napsáno, že v případě obezdění věnce i z vnitřní strany musím prodloužit uložení dílců tak, aby byly uloženy min. 100mm na plném ž.b. věnci. Volal jsem architektovi a ten mi na dotaz sdělil, že není statik a číslo na statika mi neposlal. Děkuji za Vaše názory. Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.