Teplovodní podlahové topení - suchá plokládkaDobrý den,
jedná se o rekonstrukci topení v 1. patře s dřevěným stropem. Proto jsem zvolil systém podlahového tepení suchým sytémem. S ohledem, že desky pro pokládku suchým způsobem jsou docela drahý, tak jsem zkusil nakreslit skladbu, která vychází principem z tohoto systému. Místo systémové desky by přišel jen plech uzavřený mezi 2 desky EPS a popěněny PUR pěnou. Do plechu by už přišla jen trubka a přes 2 desky a na to podlaha.
Vstupní data: ztráta domu po zateplení 4,4kW s rekupercí 3kW, podlahová plocha 110m2, vnitřní teplota 20°C, střední teplota vody 30°C, pvc trubka průměr 18mm, rozteč potrubí 300mm - dle tabulek vychází výkon topení 53kW/m2.
V příloze jsem nakreslil skladbu podlahy, která by sice byla pracnější než systémové desky, ale výrazně levněší.
Dotazy:
1.) Počítám správně plochu potřebné podlahové plochy? 4400/53=83m2<110m2 bude stačit voda střední teploty 30°C, rozteče 300mm
2.) Nebude ten plech v konstrukci dělat nějaký hluk při sešlápnutí vrstev? - uvažuju o jeho připevnění PUR pěnou ke EPS 100Z
3.) Přenese se teplo z PVC trubky přes pozinkovaný plech 0,76 do sádrovláknitých desek, když bude rozteč 300mm? bude přenos v ploše rovnoměrný? bude stačit zinkovaný plech(cena)? bude stačit daná tloušťka plechu?
4.) má smysl jít do takové konstrukce nebo si připlatit za systémové desky?
Rád si poslechnu Váše názory. Díky