Teplovodní podlahové topení - suchá plokládka

Teplovodní podlahové topení - suchá plokládka

Dobrý den,
jedná se o rekonstrukci topení v 1. patře s dřevěným stropem. Proto jsem zvolil systém podlahového tepení suchým sytémem. S ohledem, že desky pro pokládku suchým způsobem jsou docela drahý, tak jsem zkusil nakreslit skladbu, která vychází principem z tohoto systému. Místo systémové desky by přišel jen plech uzavřený mezi 2 desky EPS a popěněny PUR pěnou. Do plechu by už přišla jen trubka a přes 2 desky a na to podlaha.
Vstupní data: ztráta domu po zateplení 4,4kW s rekupercí 3kW, podlahová plocha 110m2, vnitřní teplota 20°C, střední teplota vody 30°C, pvc trubka průměr 18mm, rozteč potrubí 300mm - dle tabulek vychází výkon topení 53kW/m2.
V příloze jsem nakreslil skladbu podlahy, která by sice byla pracnější než systémové desky, ale výrazně levněší.

Dotazy:
1.) Počítám správně plochu potřebné podlahové plochy? 4400/53=83m2<110m2 bude stačit voda střední teploty 30°C, rozteče 300mm
2.) Nebude ten plech v konstrukci dělat nějaký hluk při sešlápnutí vrstev? - uvažuju o jeho připevnění PUR pěnou ke EPS 100Z
3.) Přenese se teplo z PVC trubky přes pozinkovaný plech 0,76 do sádrovláknitých desek, když bude rozteč 300mm? bude přenos v ploše rovnoměrný? bude stačit zinkovaný plech(cena)? bude stačit daná tloušťka plechu?
4.) má smysl jít do takové konstrukce nebo si připlatit za systémové desky?

Rád si poslechnu Váše názory. Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.