Kombinace: Krbová kamna a elektrokotel

Reklama
Kombinace: Krbová kamna a elektrokotel

Dobrý den,
v mém bytě o velikosti 70m2 bych rád nahradil vytápění stávajícím kotlem na tuhá paliva, který je umístěný ve sklepě. Optimální volbou se mi jeví krbová kamna s kombinací s elektrokotlem. (kamna by byla umístěna v obývacím pokoji a ne v kuchyni jak je na obrázku) V bytě jsou teplovodní rozvody s radiátory. Budova je to zděná s obvodovými zdmi ca 50cm. Okna jsou starší dřevěná. Mám zvolit krbová kamna s výměníkem a napojit je na stávající rozvody, nebo zvolit klasická a ohřívat pouze vzduch? Elektrokotel by měl fungovat jen jako náhradní zdroj v případě mé lenosti, nebo nepřítomnosti.
Další otázkou pak je jakou značku a s jakým výkonem zvolit. Můžete mi poradit jak se na trhu s krbovými kamny zorientovat. Jaká kamna pro takovýto byt, by jste mi doporučili. Co jsem stihl zjistit, tak základem jsou kamna s druhotným spalováním (na kanadská kamna za 50tis. mít ale opravdu nebudu) Jaké by byly cca náklady na pořízení, pokud by se zvolili kamna s výměníkem? Předem děkuji za odpovědi a přeji pěkný den

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.