Kombinace: Krbová kamna a elektrokotelDobrý den,
v mém bytě o velikosti 70m2 bych rád nahradil vytápění stávajícím kotlem na tuhá paliva, který je umístěný ve sklepě. Optimální volbou se mi jeví krbová kamna s kombinací s elektrokotlem. (kamna by byla umístěna v obývacím pokoji a ne v kuchyni jak je na obrázku) V bytě jsou teplovodní rozvody s radiátory. Budova je to zděná s obvodovými zdmi ca 50cm. Okna jsou starší dřevěná. Mám zvolit krbová kamna s výměníkem a napojit je na stávající rozvody, nebo zvolit klasická a ohřívat pouze vzduch? Elektrokotel by měl fungovat jen jako náhradní zdroj v případě mé lenosti, nebo nepřítomnosti.
Další otázkou pak je jakou značku a s jakým výkonem zvolit. Můžete mi poradit jak se na trhu s krbovými kamny zorientovat. Jaká kamna pro takovýto byt, by jste mi doporučili. Co jsem stihl zjistit, tak základem jsou kamna s druhotným spalováním (na kanadská kamna za 50tis. mít ale opravdu nebudu) Jaké by byly cca náklady na pořízení, pokud by se zvolili kamna s výměníkem? Předem děkuji za odpovědi a přeji pěkný den