zapojení TČ vzduch-voda

Reklama
zapojení TČ vzduch-voda

Mám venkovní tepelné čepadlo vzduch-voda, které nemá vnitřní jednotku a rovnou vede topnou vodu a zpátečku od venkovního TČ do rozdělovače. Potřeboval bych několik rad:
- v návodu je napsáno, že má být napuštěna topná soustava nemrznoucí směsí 10% koncentrace. Jak ale poznám, kolik vody jsem do systému napustil a dopustil při odvzdušňování uteklo a jaká je výsledná koncentrace.
- jak se takové plnění v praxi provádí? Mám nalít do prázdných trubek nemznoucí směs a pak dopustit vodou?
- jaká nemrznoucí směs se používá, potřeboval bych znát u nás dostupný typ (v návodu je nápsáno jen 10%glyko).
- bude stačit nermznoucí směs nebo je potřeba venkovní části krýt topnými kabely?
- jaká je bezpečná síla izolace potrubí a jaký typ bych měl opatřit.
- odvzdušnění Se zde provádí povolením připojovacího šroubu, záměrně na přivodní části u venkovní jednotky není ventil, prý kvůli ideální izolaci, která by přes ventil nešla navlíct. Bude stačit takto odvzdušnit?
- je nutné samostatné el. vypínání venkovní jednotky?
- na co dát ještě pozor?

Zmíněné TČ jsem dostal z ciziny zdarma a darovanému koni na zuby nehledím. Značku uvádět nechci, nejde mi o žádnou reklamu. Rád bych požádal o rady všechny kromě pana Kociny. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.