Pokles tlaku ve vodovodním potrubíDobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda-li někdo neví, čím je způsoben pokles tlaku ve vodovodním potrubí. Pro vysvětlení problému: Koupil jsem starý RD, vodovod je původní v kovu, napojen na vodovodní řád. Všude je vše OK, jen v koupelně když pustím vodu z umyvadlové baterie teče voda pod velkým tlakem, ale tlak klesá klesá až to teče čůrkem. Pootočím kohoutkem a voda zase teče pod tlakem a po chvíli zase jen čůrkem a tak pořád dokola. Hned vedle je vana a tam to nedělá. Tento problém se projevuje více pro teplou vodu, ohřívanou bojlerem, ale i pro studenou. Nicméně jen na tom jednom místě. Docela mě to ser.., bo než si namydlím ruce, voda neteče :-(
Další problém, který mě celkově trápí, je celkově nízký tlak ve vodovodním potrubí. Než jsem RD koupil, bydlel jsem cca o 200m dál v ve druhém patře bytovky, kde voda valila proudem a v onom RD prostě jen teče. Přitom to je stejný vodovodní řád. Něco jako redukční ventil jsem nenašel a v hydrantu vedle domu je tlak skoro 5MPa. Může toto být způsobeno starými kovovými trubkami, nebo mám problém hledat jinde??
Mockrát děkuji za rady.
Novotný Petr