Pokles tlaku ve vodovodním potrubí

Pokles tlaku ve vodovodním potrubí

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda-li někdo neví, čím je způsoben pokles tlaku ve vodovodním potrubí. Pro vysvětlení problému: Koupil jsem starý RD, vodovod je původní v kovu, napojen na vodovodní řád. Všude je vše OK, jen v koupelně když pustím vodu z umyvadlové baterie teče voda pod velkým tlakem, ale tlak klesá klesá až to teče čůrkem. Pootočím kohoutkem a voda zase teče pod tlakem a po chvíli zase jen čůrkem a tak pořád dokola. Hned vedle je vana a tam to nedělá. Tento problém se projevuje více pro teplou vodu, ohřívanou bojlerem, ale i pro studenou. Nicméně jen na tom jednom místě. Docela mě to ser.., bo než si namydlím ruce, voda neteče :-(

Další problém, který mě celkově trápí, je celkově nízký tlak ve vodovodním potrubí. Než jsem RD koupil, bydlel jsem cca o 200m dál v ve druhém patře bytovky, kde voda valila proudem a v onom RD prostě jen teče. Přitom to je stejný vodovodní řád. Něco jako redukční ventil jsem nenašel a v hydrantu vedle domu je tlak skoro 5MPa. Může toto být způsobeno starými kovovými trubkami, nebo mám problém hledat jinde??

Mockrát děkuji za rady.

Novotný Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.