Větrání v reálném RD v zimním období

Reklama
Větrání v reálném RD v zimním období

Zajímaly by mě praktické postřehy uživatelů RD ohledně větrání (četnost/intenzita větrání). Já sám v mém RD (180m2, 2 osoby, podlahové topení, okna plastová trojskla, max. TZ =4,2kW) větrám uplně minimálně. Vpodstatě otevřu okno v ložnici tak na 2-3 minuty za den, v ostatních místnostech nevětrám vůbec a nemám subjektivně pocit vydýchaného nebo nečistého vzduchu. Zatím co jsem navštívil známé tak to mají podobně, větrají naprosto minimálně nebo spíš vůbec. (V koupelnách a WC a v kuchyni jsou pochopitelně vždy nainstalovány odpovídající odsávače).

Imho považuji tedy finanční úspory z instalace řízeného větrání s rekuperací za skoro nulové (přínos kvality vzduchu při řízeném větrání tímto nezpochybňuji).

Jak větráte Vy?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.