postup při rekonstrukci kamenného domu

Reklama
SM sarka medova @sarka.medova před 13 roky15.10.2010 14:36:00
postup při rekonstrukci kamenného domu

Dobrý den,
jsem naprosty laik a uz nekolik dni procitam diskuse tady na TZB. Chtela bych poradit, mame v planu rekonstruovat stary RD, kamenny, stary pres sto let, nepodsklepeny. Neni vlhky, alespon ne viditelne, je ve svahu. v planu mame menit okna, zateplit strechu (v podkrovi je v lete velke vedro), nove podlahy.(ted je tam therak, beton, drevotriskove desky, koberec) Muj dotaz smeruje na teplovodni podlahove topeni. Moc se mi libi a nevim zda by bylo mozne. Hlavne mi neni jasne jak se vypocita tepelna ztrata, kdyz po vymene oken a zatepleni strechy se zmeni. Ma se tedy podlaha delat nakonec? To je trochu problem vzhedem k financim jsme chteli zatepleni strechy delat nakonec, neni tak nutne pro provoz domu jako podlaha na ktere bude vse stat :) Muze byt PT dole a v patre topna telesa? podlaha by PT asi neunesla. Jaky typ kotle je potom potreba? Topime plynem, mame stare litinove topeni, kotel ohriva i spotrebni vodu.
Diky za rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

49 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.