Dotaz na regulaci průtoků u mé podlahovkyDobrý den, jsem čerstvě nastěhovaný do nového domu a s tím byla také spojena i instalace topení a bohužel ne vše dopadlo tak jak jsem si naplánoval a jak by se od dobrých topenářů očekávalo, teď pomalu shraňuji informace (mám více času než v době když jsme to řešili a vše nechali na firmách, což nás ale dost vytrestalo) a snažím se různé mouchy odlazovat.
Chtěl bych se zde optat vše zasvěcených diskutérů na pár věcí k průtokové regulaci podlahového topení tedy k rozdělovači jež přikládám na obrázku, jelikož během instalace topenáři (firma co mi to dělala) nemohla rozhýbat ty bílé ventily (pravděpodobně regulátory průtoku) takže s tím všelijak čachrovali až to museli rozebrat a začali to čistit s tím, že mi pak bylo řečeno ať na tyhle bílé hlavice vůbec nešahám a že se to reguluje pouze na horním dílu roydělovače 5 imbusem a zajišťuje aretační maticí, jelikož nejsem odborník a ani jsem se nikdy moc nezajímal jak to celé funguje (člověk nemůže rozumět všemu) i tak mě zarazilo že tyto “ventily” mají cejchovaný průtokoměr a byly by tam jen tak aby se na ně nesahalo ? Zdá se mi tyo divné a nerad bych uhradil peníze zase někomu kdo mi prodal něco co nefunguje, a když jsem u firmy vznesl dotaz tak mi řekli ať na ty ventily nešahám, což mi jako odpověď moc nedostačuje.
Pokud by se našel někdo kdo by připojil pár komentářů k této sestavě a popsal mi jednotlivé prvky jak mají fungovat budu rád abych mohl argumentovat firmě před mojí platbou aby mi nefunkční kusy prostě případně vyměnili.
Děkuji