neohlášené a neschválené napojení souseda v naše bytěDobrý den,poraďte mi prosím někdo. Máme byt v paneláku který je nyní volný a soused nad náma si předělává byt. Chtěl přendat jinam topení a tak přišel za náma, že se potřebuje napojit na vodu. Nebydlíme tam ani tam neni nic k ukradení a známe jeho otce ,tak jsme mu půjčili klíče. Když jsme přišli znovu do bytu nestačili jsme se divit, protože pán se napojil na trubky topení, ale u nás.. prý u něho to nešlo, prootže jsou staré trubky a tak nám teď trčí ze stropu kus měděné trubky (asi ve 3 mísnosttech) na tom šroubení a na to navazuje původní trubka. Byli jsme v šoku a chceme, aby to dal do původního stavu, ale tvrdí, že jiná možnost nebyla, že u něho byly trubky špatné, tak se to muselo udělat takto a cesta zpět není. Krom toho, že se mi to nelíbí, tak myslím, že nemá právo se napojit u nás v bytě i kdyby mu to u něho 100x nešlo a také mám obavy, aby to za pár let třeba nezačalo téct . Neusále nás přesvědčuje, že to dělala odborná firma a že to určitě nepoteče,ale já nechci zodpovídat za zařízení které je jeho a ani toto nechci mít v bytě. Navíc si myslím, že když byly ty trubky jak říká špatné u něho a teĎ spojili " špatnou trubku " s dobrou tak to brzo špatně dopadne.. ale spíš myslím že jemu by v novém bytě spojky moc esteticky nevypadaly, tak nás takto podrazil. Mám tedy otázku.. jde to zpět dát do pořádku z technického hlediska nebo to nejde dát zpět? A co byste mi radili abych udělala? Ještě pokud je to důležité -on bydlí v posledním patře a my předposledním(4.+3.). Je možné ho případně odpojit pokud by to nedal do původního stavu?děkuji Žáčková