Kondenzační kotle

Reklama
Kondenzační kotle

Dobrý den, měl bych dva dotazy. Budu velmi rád, pokud mi někdo poradí.
1. Předělávám topení a zvažuji pořízení nového plynového kotle. Klasický x kondenzační? Co jsem dosud sledoval na svém kotli, tak málokdy tam byla teplota vody větší než 60 stupňů. Většinou jde do topení voda mezi 50-60 stupni.Jen po dobu velké zimy jsem musel přidat na 70, možná i 80 stupňů. Soustava je stará a asi dimenzovaná právě na tyto teploty 70-80. Ale když mi po většinu zimy stačí těch 50-60 stupňů znamená to, že se vyplatí investovat do toho kondenzačního kotle? Přemýšlím tak, že prostě kondenzační kotel nevyužiju maximálně, ale že prostě v ty dny, kdy je venku 0-10 stupňů bude využívat kondenzaci a když budu topit na 70-80 stupňů, tak to prostě bude fungovat jako klasický kotel. Máte k tomu někdo něco?
2. Byl mi doporučen kotel Junkers, CerapurComfort? Máte někdo zkušenosti s tímto kotlem.
Děkuji moc za jakékoli poznámky. NN.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.