Kotel Buderus U052-24T - cvaká a často spíná

Rubriky:

Reklama
Kotel Buderus U052-24T - cvaká a často spíná

Zdravim,

mám problém s kotlem Buderus ( Turbo se zásobníkem TV na 40 litrů ) U052-24T ve kterém poslední dobou víc a víc cvaká, jako kdyby se něco nemohlo sepnout nebo spíš jako by se něco seplo a hned vyplo. ( hořák hoří ) Toto je hlavně intenzivní při ohřevu TV. Zvláštní je že třeba kotel nahřeje zásobník, vypne se, počkám 5 minut, pustím teplou vodu a po chvilce odtečení ( cca 4 litry ) se již kotel sepne a začne ohřívat vodu. Pokud nechám odtéct více vody ( třeba při 5 min sprchování ) tak kotel se pak chová divně, buď v něm začne cvakat a nebo se dost často stává že nějakou chvíli ořívá vodu, vypne se hořák na 5sec, pak se zase zapálí ale třeba pouze na 3 sec a pak zase vypne a tohle dělá třeba 2 min dokola než je klid. Celkově mám pocit že se více spíná než je zdrávo a kolikrát mi spíš přijde jak průtokáč ( co se týče ohřevu TV :) ( chybovou hlášku mi to žádnou nehlásí ) kotel nebyl nijak přiškrcován ( vložkama ) Ještě jsem si vzpomněl že dokud jsem měl zapnutou automatickou desinfekci zásobníku TV, tak kotel vodu ohřál často tak, že v trubkách v kotli škrundalo, praskalo ( nevím jak to přesně popsat ) a troška vody vylítla do odvodních hadic ( zřejmě od pojistných ventilů ). Teplotu na ohřev topné vody mám nastavenou na 75 a v zásobníku na 50. Nesetkal se někdo s podobným problémem ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.