Spínání kotle - je to běžné?

Spínání kotle - je to běžné?

Dobrý den,

pročítám již delší dobu diskuze, ale stále nenacházím odpověď, takže jsem se rozhodl zeptat se zkušenějších :)

K situaci:

Byt, cihla, 3 pokoje, kotel Protherm Tiger 24 KTZ, teplota ohřevu topné vody přednastavena na 60 °C. Ohřev vody do vany/kohoutků je v nastavení vypnut pro období od 24-6 h.

Do včera jsem měl pouze analogový, manuální termostat, na kterém jsem měl nastaveno 21 °C - párkrát za den kotel sepnul, ohřál, vše ok.

Vyměnil jsem jej za přednastavitelný termostat Honeywell CM 707, nastavil více denních teplot - poslední za den je v 21 h na 22 stupňů, další poté v 7 h ráno druhý den rovněž na 22 °C.

Selským rozumem - myslel jsem, že, jednuduše řečeno, naposledy kotel sepne v těch 21 h, ohřeje místnost s termostatem na 22 °C a poté přestane topit až do ranních hodiny, kdy v 7 h opět sepne a začne topit na požadovanou teplotu.

Tak to ale není - kotel sepne cca každých 20-30 minut celou noc, pokaždé tak na 1-2 minuty a pak vypne. Je to normální stav?

Může s tím souviset nastavení termostatických hlavic v jiných pokojích, které jsou nastaveny na nižší teplotu a víceméně jsou celou dobu tělesa v nich max. vlažná? (ložnice)

Díky předem za odpověď či radu

Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.