Spínání kotle - je to běžné?Dobrý den,
pročítám již delší dobu diskuze, ale stále nenacházím odpověď, takže jsem se rozhodl zeptat se zkušenějších :)
K situaci:
Byt, cihla, 3 pokoje, kotel Protherm Tiger 24 KTZ, teplota ohřevu topné vody přednastavena na 60 °C. Ohřev vody do vany/kohoutků je v nastavení vypnut pro období od 24-6 h.
Do včera jsem měl pouze analogový, manuální termostat, na kterém jsem měl nastaveno 21 °C - párkrát za den kotel sepnul, ohřál, vše ok.
Vyměnil jsem jej za přednastavitelný termostat Honeywell CM 707, nastavil více denních teplot - poslední za den je v 21 h na 22 stupňů, další poté v 7 h ráno druhý den rovněž na 22 °C.
Selským rozumem - myslel jsem, že, jednuduše řečeno, naposledy kotel sepne v těch 21 h, ohřeje místnost s termostatem na 22 °C a poté přestane topit až do ranních hodiny, kdy v 7 h opět sepne a začne topit na požadovanou teplotu.
Tak to ale není - kotel sepne cca každých 20-30 minut celou noc, pokaždé tak na 1-2 minuty a pak vypne. Je to normální stav?
Může s tím souviset nastavení termostatických hlavic v jiných pokojích, které jsou nastaveny na nižší teplotu a víceméně jsou celou dobu tělesa v nich max. vlažná? (ložnice)
Díky předem za odpověď či radu
Michal