topení na pelety + solární ohřev vody

Reklama
topení na pelety + solární ohřev vody

Stále se tu píše o levném topení, tak bych taky potřeboval poradit. Mám starší rodinný dům, ve kterém topím i ohřívám vodu i radiátory plynem. Když mám náladu, zatopím si v otevřeném krbu (což je opravdu jenom na efekt). Chtěl bych toto všechno řešit rázným způsobem, tzn. krb zbourat a postavit za a) buď kachlová kamna na dřevo, nebo za b) kamna na peletky. Celé bych to chtěl doplnit solárním trubicovým systémem na střeše na ohřev TUV. Potřeboval bych poradit, zda je toto řešení vhodné za a) nechat fungovat samostatně kamna a solární systém nebo za b) propojit kamna na pelety se solárním ohřevem vody a kotlem na plyn. Chtěl bych pochopitelně využít Zelenou úsporám (pokud bude fungovat). Nevím, zda jsem se vyjádřil správně, ale snad jo.Děkuji pěkně za Vaše názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.