Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
řeším nyní výlez na půdu, zejména jeho vzduchotěsnost.
Kastlík pro výlez je vzduchotěsně vyřešen, co však řeším je vzduchotěsný uzávěr. Napadlo mne řešení viz příloha, ale je tu několik problémů
- na těsnění vložené ve vstupu bude často dopadat prach při lezení na půdu a zpět, což může výrazně snížit těsnost
- jaké těsnění použít a zejména kde ho sehnat? chtěl jsem použít zařezané do drážky, ale nevím kde ho koupit. na vstupních dveřích mám úžasné, ale to bych musel kontaktovat výrobce dveří..
- jakým způsobem "odkládat" poklop? pokud jednoduše odsunutím, opět se může poškodit těsnění, zašpinit spodní část desky. jakýkoli otvírací systém naráží na to, že nad poklopem je 50 cm EPS, které pokud se přeruší, vytvořím tepelný most, navíc EPS překrývá velikost zakrývací desky o cca 30-40 cm, takže otvírání by muselo být na ramenu o délce těch 30-40 cm. pokud bude rameno dřevěné (menší tep. most), může časem pracovat a deska nedoléhat dobře, železné opět tepelný most..
Máte tenhle detail někdo spolehlivě a dobře vyřešen bez nákupu drahých půdních dveří pro pasivy? Ty rozhodně kupovat nehodlám..
MK
Víko na půdu jsem řešil tak, že jsem z osb desek udělal obdelník 120x80, kterým jsem zabudoval do stropu a…
před více než rokem
to mne taky napadlo, ale bude to asi draha zalezitost.. v mem pripade bych pak okno dal nad schudky do prostoru pudy,…
před 14 roky
Kupte v bazaru ci u vyrobce nepotrebne okno. To vlozte mezi klestiny ci jinou podpurnou konstrukci a schudky dejte nad…
před 14 roky
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení